Zwangerschapsupdate: hoe gaat het nu met mij?

zwangerschapsupdate

Het is al weer even geleden dat ik een update heb geschreven over mijn zwangerschap. In welk trimester zit ik nu? Wanneer ga ik met verlof? Is de babykamer al klaar? Vandaag vertel ik je alles!

Tweede trimester

Het tweede trimester ging heel goed en ik had ook veel meer energie dan in het eerste trimester. Echter begon ik wel last te krijgen van mijn stuitje tijdens het zitten, waardoor ik bij de bekkenfysio terecht kwam. Met een kantoorbaan zit je erg veel. Ook al sta je in het uur vaak genoeg op, toch is het een werkdag van 8 uur zitten waarbij je qua zitpositie niet veel kan variëren. Hierdoor was iedere dag erg pijnlijk met als gevolg dat ik niet alleen bij het opstaan en tijdens het lopen pijnscheuten had, maar ook niet meer wist hoe ik nou moest zitten. Echt, ik wist niet wat mij overkwam. Inmiddels weet ik dat veel vrouwen hier in mindere of meerdere mate last van hebben. In overleg met de bedrijfsarts is er besloten dat ik halve dagen op kantoor mag werken en halve dagen thuis, zodat ik daar in alle rust in de raarste posities kan gaan zitten om mijn bekken te ontlasten. Niemand die het ziet natuurlijk, haha. Hierdoor is het aantal pijnlijke dagen flink verminderd en daar ben ik erg blij mee! Soms als ik vergaderingen heb of een drukke dag heb gehad is de pijn weer terug, maar gelukkig niet meer iedere dag en gelukkig herstel ik als ik de dag erna rustig aan doe. Ik luister gewoon zoveel mogelijk naar mijn lichaam en neem de rust wanneer het kan. 

Derde trimester

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 36 weken zwanger en zit ik inmiddels in mijn derde trimester. Dit betekent dat mijn verlof in zicht is en ook het einde van mijn zwangerschap! Ik ben zo benieuwd! Albert en ik zijn er helemaal klaar voor. <3 Wel heb ik nog steeds last van mijn bekken en merk ik dat, nu mijn buik nog steeds groter wordt, onze kleine meid steeds meer op mijn banden begint te drukken. Wel is het iets waar je aan went en het leert je echt goed naar je lichaam te luisteren. Je kan nu eenmaal niet meer zoveel als wanneer je de kleine niet meedraagt en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Dat hoort er nu eenmaal bij. Zolang ze daar maar lekker zit vind ik het allemaal prima. Wat ik wel grappig vind om te merken, is dat sommige dagelijkse dingen steeds lastiger worden. Het strikken van mijn veters is bijvoorbeeld al een echte uitdaging. Ook mijn teennagels lakken heb ik met veel moeite gedaan, maar daarbij merkte ik al dat het de laatste keer zou zijn, haha. En als ik wat laat vallen? Tja dan laat ik het vaak genoeg liggen of vraag ik het aan Albert. 

Geboortekaartjes

Natuurlijk is het fijn als je al weet wat voor geboortekaartje je zou willen sturen. Daarom hebben Albert en ik goed gekeken naar wat we nou eigenlijk mooi vinden en wat we zouden willen. We zagen hele mooie kaarten, maar tegelijkertijd twijfelde ik of ik niet zelf een kaartje wilde ontwerpen aangezien ik in het verleden ben afgestudeerd als Grafisch Ontwerper. Ik wilde namelijk heel graag iets maken voor ons kleine meisje. Het enige nadeel is dan wel (in mijn geval) dat ik erg precies ben, dus dat het zomaar kan zijn dat ik het kaartje een aantal weken erna niet meer leuk vind. Daarnaast moet ik wel inspiratie hebben en die had ik lange tijd niet. Maar gelukkig is het helemaal goed gekomen, toen ik bezig was met illustraties voor aan de muur! Want ik dacht als ik geen geboortekaartje maak, dan maak ik wat leuks voor de babykamer.

De babykamer

De babykamer is helemaal klaar voor onze kleine meid, afgezien van de illustraties die nog aan de muur opgehangen moeten worden. Ik verwacht dat ze deze week nog van de drukker zullen komen en ik kan echt niet wachten! Ik heb er al één ontvangen en het is zo mooi geworden. Ik ben er echt heel erg blij mee. <3 Als jullie het leuk vinden kan ik jullie de volgende keer de illustraties laten zien? Overigens moet ik wel nog alle kleertjes en dekentjes wassen, maar dat bewaar ik lekker voor mijn verlof. Dan heb ik wat te doen. 😉 

Mijn verlof

Het is nog maar 2 dagen werken tot mijn verlof en ik kijk er inmiddels erg naar uit. Ik stop 4 weken van tevoren en ben erg benieuwd hoe de tijd thuis mij zal gaan bevallen. Maar ik denk dat ik mij prima zal vermaken hoor.. 😉 Wat dat betreft is er nog genoeg om te zien op Netflix en voldoende leuke boeken om te lezen! En met het bestellen van de proefkaartjes, het schrijven van de enveloppen en het wassen van de kleertjes ben ik ook nog wel even zoet. Maar het allereerste wat ik ga doen is heerlijk uitslapen. 😉

Liefs Eveline

Delen:

2 Reacties

 1. 16 mei 2019 / 11:48

  Geniet van je verlof! Het geboortekaartje uitzoeken vond ik altijd zo lastig, er was zoveel moois. Maar er waren maar een paar kaartjes die echt bij ons pasten.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   16 mei 2019 / 15:41

   Dank je wel! Ja ik vond het ook heel moeilijk. Er zijn zoveel stijlen en smaken en er is inderdaad heel veel moois. Fijn dat jullie uiteindelijk toch makkelijker konden kiezen doordat er maar een paar kaartjes waren die bij jullie pasten! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?