10 tips om je verlovingsring mooi te houden

zo houdt je jouw verlovingsring het langst mooi

Het liefst wil ik mijn verlovingsring helemaal nooit meer af doen, maar de eerste twee weken dat ik mijn (prachtige) verlovingsring om had, was ik ontzettend bang dat er een krasje op zou komen of dat hij ineens minder mooi zou glinsteren. Herken je dat? Ik deed vanalles om ervoor te zorgen dat mijn ring het langs mooi blijft, haha. Call me crazy, maar vandaag deel ik mijn tips. Zo houdt je jouw verlovingsring het langst mooi.

Voorkom beschadigingen

De dag dat er een krasje op je ring komt is (helaas) niet te voorkomen, maar als je hem net nieuw hebt wil je daar natuurlijk helemaal nog niet aan denken. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om het proces wat te vertragen:

 • Doe hem af tijdens het sporten.
 • Kijk uit met sleutels aan een sleutelbos.
 • Doe hem af tijdens het schoonmaken.
 • Doe hem af met verven of klussen.
 • Bewaar je ring los van andere sieraden in een eigen doosje of vakje.
 • Draag je ring zónder andere ring. Anders ‘botsen’ ze tegen elkaar en beschadigen ze elkaar.

Voorkom dofheid

Natuurlijk is het prachtig dat je ring schittert en aan je vinger ‘shined’ en wil je dit zo lang mogelijk zo houden. Let daarom op de volgende dingen om dofheid te voorkomen:

 • Doe je ring af wanneer je crèmes gebruikt, zoals een handcrème, bodylotion of gezichtscrème.
 • Doe je ring af tijdens het uitrollen of kneden van deeg. Dit gaat overal zitten.
 • Doe je ring af tijdens het slapen of douchen.

Teruglezend was ik eigenlijk best wel raar bezig, haha, maar ik was (en ben!) dan ook zo blij met mijn ring! Ik moet hem alleen nog ietsje kleiner laten maken, wat betekent dat ik er tijdelijk afstand van moet doen. (niet leuk!)

Bovenstaande tips kun je ook bij een ‘normale’ ring toepassen, maar het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je van je ring geniet en hem lekker blijft dragen!

Ik vind het leuk om van je te horen: Welke gekke dingen doe jij allemaal?

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin, Instagram of YouTube. Gezellig! <3

Delen:

2 Reacties

 1. 22 mei 2017 / 08:09

  Wat een goede tips! Helemaal van het af doen van de ring als je je dagcreme of make-up aan het aanbrengen bent.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   23 mei 2017 / 07:54

   Dank je wel! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?