Zo creëer je rust in je tuin

tuin

Met deze mooie zonnige dagen heb ik flinke lentekriebels en ook al enorm veel zin in de zomer. Lekker in de tuin zitten met een goed boek of gezellig met vrienden. En met een uitgerekende datum in juni kan ik natuurlijk ook volop van de dagen met de kleine meid gaan genieten. Ik heb er nu al zin in!

Er zijn echter wel nog wat kleine dingen die ik graag aan zou willen passen in onze tuin om er rustig en relaxed te kunnen zitten. Zo wil ik heel graag een schaduwdoek boven de eettafel hangen, zodat we niet verdampen zodra we daar zitten en zou ik twee ligbedden willen. Gelukkig hebben we nog de tijd om alles uit te zoeken en te regelen. Ben je zelf ook dol op je tuin maar zou je graag nog wat meer rust willen creëren? Dan heb ik nog een aantal leuke tips voor je!

5 tips om meer rust in je tuin te creëren

 

1. Groepeer je beplanting

Het groeperen en kaderen van je beplanting zorgt voor rust. Binnen de kaders kan je het zo druk maken als je zelf wilt. Je kader hoeft niet eens strak en recht te zijn, maar het zorgt er wel voor dat alles overzichtelijk wordt. Hierdoor creëer je rust.

2. Weg met dode bloemen, planten en onkruid

Het wisselen van je planten hoeft geen dure hobby te zijn. Heb je dode planten in je tuin, vervang ze dan door een plant die voor het huidige seizoen geschikt is. Trek al het onkruid eruit en schoffel even door de aarde heen. Zijn je planten nog goed? Knip dan alleen de dode bloemen weg. Zo ziet je tuin er direct een stuk frisser en gezelliger uit.

3. Aan de poets

Zorg voor een schone, frisse tuin door deze te poetsen met schoonmaakazijn. Albert houdt dit netjes bij met onze stoelen, tafel, vlonder en zelfs de tuintegels! De groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon en ook de grijzige viezigheid van de meubeltjes gaat er direct af. Heerlijk! Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik sowieso van het poetsen en opruimen de laatste tijd. 😉

4. Accessoires

Zorg voor een aantal gezellige accessoires, maar overdoe het niet. Zo staat een grote vaas met bloemen bijvoorbeeld erg gezellig, maar je kan je tuin ook direct een andere uitstraling geven wanneer je wat nieuwe kussentjes in je stoelen legt.

5. Strakke bestrating

Wij hebben een grijze tegelvloer in huis waar wij nog steeds heel blij mee zijn. Een van de dingen waar ik ook heel blij mee ben is dat wij er met het bestraten van onze tuin voor gekozen hebben om de voeg van binnenuit visueel door te laten lopen in de tuin. Hierdoor is onze tuin een verlengde van onze woonkamer geworden. En dit creëert weer een hoop rust. Daarnaast hebben wij buiten gekozen voor harde voegen, waardoor er geen onkruid doorheen kan groeien. Zo fijn! Mocht je dit nou ook willen, neem dit dan mee in de bestrating van je tuin. Offertes kan je gemakkelijk opvragen door te googlen op ‘offerte bestraten‘ of ‘kosten tuin bestraten’. Weet je nog niet wat je wilt? Snuffel dan op pinterest voor een goede dosis tuininspiratie!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Ik ben in ieder geval blij dat Albert groene vingers heeft en het leuk vindt om de tuin te onderhouden. Daar hebben we allebei plezier van. 😉

Wat doe jij om rust te creëren in je tuin? Of houd je juist van gezellige drukte?

Liefs Eveline

**

Delen:

4 Reacties

 1. 13 april 2019 / 10:51

  Wat een prachtige tuin hebben jullie zeg wauw!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 april 2019 / 15:47

   Ah wat lief, dank je wel! <3

  • Eveline Fleur
   Auteur
   2 mei 2019 / 08:54

   Dank je wel, leuk om te horen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?