Young Adult pubquiz

Young Adult pubquiz ism Blossom Books - uitgelichte foto

Twee weken geleden was Ellis van cinderellis.nl op zoek naar boeklovers. Ze zocht namelijk vier teamleden voor een young adult pubquiz die op 21 september gehouden zou worden. Ik had aangegeven dat ik graag mee wilde doen, ook al wist ik vast niet zo veel van de YA boeken als haar. Ellis gaf aan dat dit helemaal geen probleem was en zo mocht ik in haar team. 

De Pubquiz werd in samenwerking met Blossom Books georganiseerd door boekhandel Van Stockum in Den Haag.

Jongeren kunnen met hun team strijden voor de eer en hoofdprijs en bekroond worden tot de YA-kenners van Nederland. Enkele populaire YA-bloggers hebben reeds toegezegd bij de avond aanwezig te zullen zijn.

Voor de tweede keer op rij organiseert CPNB Literatour, dé Boekenweek voor Jongeren. In de campagneweek, die loopt van 19 t/m 25 september, worden leerlingen van de bovenbouw en ouder in contact gebracht met hedendaagse schrijvers en (Young Adult-)literatuur.

Blossom Books is in februari 2010 opgericht en heeft in de loop der tijd een breed fonds ontwikkeld met meerdere genres binnen de YA-doelgroep. Inmiddels zijn ze een van de bekendste Young Adult-uitgeverijen van Nederland.

Young Adult pubquiz ism Blossom Books - uitleg spelregels

Gisteravond was het eindelijk zo ver. We moesten om 19.30 uur aanwezig zijn en de avond begon met een skype interview met schrijfster Jessica Brody. Zij schreef het boek Elke dag maandag. Wat is dat een leuke vrouw zeg! Ik was meteen ontzettend benieuwd naar haar boek, haha! Vervolgens begon de pubquiz, onder het genot van chips, popcorn en cola, en er zaten echt lastige vragen tussen!

Young Adult pubquiz ism Blossom Books - team meemis

Alle eerste letters van onze namen samengevoegd werd ons team tot team Meemis omgetoverd. De verschillende teams streden voor de eer en titel ‘YA-kenners van Nederland’. Ons team had niet gewonnen maar dat vond ik niet erg. De titel is uiteindelijk gegaan naar team Zon en Maan. (Gefeliciteerd!)

Young Adult pubquiz ism Blossom Books - goodie bag

Na de pubquiz lagen er een boel boeken van Blossom Books op een tafel waar we lekker konden snuffelen. Ik nam de eerste Lockwood & Co van Jonathan Stroud mee, aangezien deze al lange tijd op mijn wishlist stond. Voor vijf euro kon ik deze ècht niet laten liggen. 😉 Verder gingen wij ook nog naar huis met een goodiebag van Blossom Books met o.a. het YA Magazine, een leesfragment van het boek 54 minuten van Marieke Nijkamp en een exemplaar van 3PAK met drie korte verhalen ter gelegenheid van de literatour 2016. Super leuk! En Ellis was zo lief om voor al haar teamleden een eigen giftbag samen te stellen. Super lief! Een foto hiervan kun je op mijn instagram terugvinden.

Young Adult pubquiz ism Blossom Books - dikke pret

Ik heb echt een ontzettend leuke avond gehad. Wat een leuke en lieve mensen allemaal en wat een gezelligheid! Ik heb enorm gelachen, maar dat is wel te zien op de foto’s haha. Dank jullie wel. En Ellis: jij ook bedankt dat ik in je team mocht natuurlijk. <3

Liefs,
Eveline

Ik zou het heel leuk vinden als je mij zou volgen via Bloglovin.

 

Delen:

5 Reacties

 1. Isabelle
  23 september 2016 / 11:59

  Ik heb een ontzettend leuke avond gehad! Het was onwijs gezellig en erg leuk jullie te leren kennen 😀

  • Eveline Fleur
   Auteur
   24 september 2016 / 10:32

   Dat vind ik ook! <3

 2. 23 september 2016 / 13:36

  Ik vond het ontzettend gezellig! ❤️

  • Eveline Fleur
   Auteur
   24 september 2016 / 10:33

   Ik ook! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?