Wooninspiratie: Zo maak jij je huis groter

Wooninspiratie: Zo maak jij je huis groter

Bepaalde keuzes in je interieur kunnen ervoor zorgen dat je huis veel kleiner lijkt dan hij daadwerkelijk is. Vandaag deel ik 3 tips om je huis groter en ruimer te laten lijken.

Minimalisme

Minimalisme is al lange tijd een trend. Dit is onder andere te merken aan de populariteit van de Scandinavische woonstijl. Ik vind deze stijl zo mooi en rustgevend dat ik een aantal Scandinavische invloeden in ons interieur heb aangebracht. Door bewust voor bepaalde accessoires te kiezen en je huis niet te vol te zetten met tierelantijnen, zorg je ervoor dat je huis een stuk groter lijkt. Het is bovendien erg praktisch, want je hoeft niet elk klein dingetje af te stoffen. 😉

minimalistische slaapkamer

bron

Zachte kleuren

Je kan het gevoel verder versterken door zachte, lichte kleuren in je interieur aan te brengen. Donkere muren komen op je af, terwijl muren met een zachte, lichte kleur veel ruimer ogen. Wil je toch een donkere kleur gebruiken, maar je huis (visueel) niet te klein maken? Verf dan één muur in een donkere kleur, maar niet de gehele kamer. Zo creëer je een sfeervolle accentmuur.

donkergroene muur met witte trap

bron

Deze groene kleur is overigens een nieuwe trendkleur en ik ben er helemaal verliefd op! Ik wil hem graag in onze hal voor wat extra warmte. Je muur voor de helft verven, zoals hieronder te zien, kan natuurlijk ook.

lichte hal met pastelverf op de muur

bron

Licht

Een licht huis voelt lekker ruim. Doordat je op meerdere plekken naar buiten kan kijken lijkt het huis meer te ademen en voel jij je niet opgesloten. Het is één van de redenen waarom Albert en ik zo verliefd werden op ons huidige huis. Het is zo ontzettend licht! Tegenwoordig kan je met een dakkapel, een extra (dak)raam of een lichtkoepel meer licht in je huis aanbrengen. Je ziet ze veel voorbijkomen op Pinterest, met name bij keukens. Ik vind het zo chique! Het oogt heel modern en ze zijn er in allerlei smaken. Lichtkoepels zijn onder andere te koop bij Bouw-handel.

lichtkoepel keuken

bron

Het is voor mij echt een droom om zo’n mooie keuken te hebben met daglicht dat van boven naar beneden valt.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je huis visueel groter te laten lijken. Handig als je in een klein appartement woont bijvoorbeeld. Als ik sommige tips had geweten toen ik op mijzelf woonde, dan had ik daar een hoop aan gehad. Maar ja met de jaren leer je bij he. 😉

Aan welke tip heb jij nog niet gedacht?

Liefs Eveline

 

Delen:

2 Reacties

 1. 26 september 2019 / 22:04

  Wat een mooi artikel en wat heb je een goeie tips gegeven!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   27 september 2019 / 09:04

   Dank je wel! Fijn om te lezen dat je er wat aan hebt. ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?