Waarom je af en toe een stap terug moet doen

een stap terug doen Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Op de vraag hoe het gaat krijg je dan ook bijna altijd dat ene antwoord: druk. Ook ik maak me schuldig aan dit antwoord en heb het ook al minstens een jaar lang ontzettend druk. Zo ben ik van baan verwisseld, zijn Albert en ik verhuisd, hebben we ons nieuwe huis ingericht, zijn we druk met de voorbereidingen van onze bruiloft (inclusief alle afspraken die daarbij horen), was ik bezig met personal body plan en lopen de zaken als het huishouden natuurlijk ook gewoon door. Alles bij elkaar genomen zijn het best grote dingen. Het is dus niet zo gek dat dit soms een beetje overweldigend kan zijn. Zo had ik laatst een moment waarbij het me allemaal eventjes te veel werd. Gelukkig had ik de mogelijkheid om in alle rust thuis verder te werken zonder gestoord te worden, waardoor ik mezelf weer kon opladen (en daar ben ik heel dankbaar voor). Vroeg slapen en ’s avonds niets hoeven hielp ook.

Geen geduld

Ik merk de laatste tijd ook dat áls ik tijd heb om te relaxen, ik het geduld niet meer heb om er volop van te genieten. Heb jij daar ook last van? Ik ben erg onrustig en dat is gek, aangezien ik altijd super goed ben geweest in ontspannen en rustig aan doen. Maar als je op eerdergenoemde dingen let, dan is het natuurlijk helemaal niet raar. Ook al zijn het allemaal leuke dingen, een te lange periode waarbij je ontzettend druk bent is voor niemand goed! Ik kijk daarom erg uit naar onze huwelijksreis. Lekker eventjes he-le-maal niets doen. Heerlijk! <3

ontspannen is belangrijk

Het belang van ontspanning

Via dit artikel wil ik je dus eigenlijk bewust maken van het belang van ontspanning. Zie het maar als een goedbedoeld advies van een vriendin. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en het is helemaal niet erg als je af en toe een stapje terug moet doen. We leggen ons soms ook een hoop dingen op die misschien helemaal niet nodig zijn. Zeg af en toe gewoon “nee” en luister naar jezelf. Als je dit niet kan, plan dan relaxmomentjes in je agenda in, zodat je die tijd alvast gereserveerd hebt. Op die manier kun je echt even ontspannen en alle drukte van het leven laten voor wat het is. Ga bijvoorbeeld lekker Netflixen.

Voor degene die ze zich zorgen maken, geen zorgen! Gelukkig heb ik hierna geen last meer gehad van een emotionele inzinking (haha) en let Albert erop dat ik voldoende ontspan (#besteverloofdeever)!

Zouden jullie het leuk vinden om meer artikelen over ontspanning / me-time te lezen?

Liefs Eveline

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin, Instagram of YouTube.

Delen:

13 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 09:24

  Ja lijkt mij heel erg leuk! Ik vind me-time ook zo belangrijk <3
  Liefs,
  Evelien

  • Eveline Fleur
   Auteur
   21 augustus 2017 / 20:44

   Leuk om te horen! Ja, dat is het ook. Wat doe jij graag in je me-time?

 2. 21 augustus 2017 / 13:45

  Dat vind ik soms nog best lastig. Ik ga steeds vaker op de bank zitten met een goed boek en een kop thee.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   21 augustus 2017 / 20:43

   Wat goed! Heb je nog boekaanbevelingen? Xx

 3. 22 augustus 2017 / 15:20

  Goed geschreven! Wat voor mij als ontspanning werkt is een film kijken, een boek lezen, mijn nagels doen, of lekker bloggen.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   4 september 2017 / 08:27

   Klinkt alsof wij een heerlijk relaxdagje zouden kunnen doen, want daar ben ik ook dol op haha. 😉

 4. 22 augustus 2017 / 18:16

  Heel mooi inzicht en wat een rake blog! Ik heb ook zo vaak de neiging om maar door te denderen en niet even te ontspannen, terwijl even rust me juist zo goed kan doen. Deze blog is daar een goede reminder voor 🙂 Ideaal zo’n verloofde trouwens die ervoor zorgt dat je wel genoeg rust pakt 😉

 5. 24 augustus 2017 / 09:45

  Goed geschreven! Wat ik vaak doe om even een stap terug te nemen is lekker te gaan wandelen. Ik woon vlakbij het water en bos, dus binnen vijf minuten ben ik ook helemaal even de drukte uit. Een halfuurtje wandelen doet dan echt wonderen!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   4 september 2017 / 08:26

   Dat klinkt heerlijk! <3

 6. 3 september 2017 / 14:33

  Wat een goed artikel is dit zeg! Je geeft hele goede punten aan, dingen die ik me soms echt even meer moet realiseren.

 7. 6 september 2017 / 11:30

  Helaas ben ik zelf te laat begonnen met een stapje terug te nemen, hierdoor weet ik hoe belangrijk het is. Ik probeer iedereen er ook steeds meer op de duiden dat het super belangrijk is om naar jezelf te luisteren. Een stapje terug nemen is echt helemaal niet erg!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   8 september 2017 / 08:11

   Ik las het op je blog meis. Hopelijk kan je langzaamaan weer een beetje opladen! <3 En ik ben het helemaal met je eens. Het is inderdaad erg goed om naar je lichaam te luisteren, of het nu gaat om iets simpels als 'ik heb dorst' of 'ik heb genoeg gegeten' tot 'ik voel me gestrest' of 'ik ben moe'. Liefs <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?