Veranderingen in ons leven

Veranderingen in ons leven

Zoals jullie weten ben ik in het huwelijksbootje gestapt met de liefde van mijn leven en zijn er daardoor een hoop dingen in mijn leven veranderd. Ik ga nu door het leven met een andere achternaam, als de vrouw van, en het voelt ook allemaal anders dan voorheen.

Ik zal hier binnenkort wat meer over vertellen (en laten zien!), want dat heb ik nog niet gedaan omdat we op huwelijksreis waren. Maar door deze stap te hebben gezet, kijk ik om de een of andere reden nóg meer uit naar de toekomst. Een toekomst samen met Albert, als man en vrouw. I love it! Het was echt een grote levensgebeurtenis, waardoor er een hoop dingen zijn veranderd in ons leven.

Als we toch aan het vooruit kijken zijn, is het ook goed om te kijken naar jouw situatie. Wie weet zijn je ogen wat achteruit gegaan en moet je een bril of wil je lenzen. Of misschien zegt de tandarts tegen je dat je toch niet zo goed gepoetst hebt en moet je wat vaker bij hem terugkomen. Het kan ook zo zijn dat je volgend jaar een klein hummeltje hoopt te verwelkomen.

In al deze gevallen is het slim om goed te kijken naar je zorgverzekering. Zo kijk ik elk jaar bijvoorbeeld of ik het waard vind om mijn tandarts mee te verzekeren. Heb je bijvoorbeeld nooit iets, dan is het veel voordeliger om je tandarts niet mee te verzekeren. Wil je elk jaar een nieuwe bril of heb je slechte ogen? Dan is het wel weer fijn om dit mee te nemen in je zorgverzekering.

Gisteren zijn de nieuwe zorgpremie’s bekend gemaakt en daarom kan je vanaf vandaag je zorgverzekering vergelijken. Past de verzekering die je hebt nog wel bij jouw situatie (denk aan je ogen, tanden of kinderwens)? Maar wat ik zelf altijd fijn vind om te controleren is of de zorgverzekering die ik heb, met precies dezelfde wensen (zoals wel of geen tandarts), bij een andere zorgverzekeraar goedkoper is? Zo ja, dan stap ik direct over. Daar heb je elke maand profijt van.

Wat ik overigens ook belangrijk vind is dat ik overal terecht kan (dit heet vrije keuze). Niet dat ik naar een ziekenhuis een paar dorpen verderop moet, omdat mijn verzekering daar een samenwerkingscontract mee heeft. Dan betaal ik liever wat meer, want ik wil gewoon zelf kunnen kiezen. Lastig allemaal he, al die keuzes?

Overigens is niet elke zorgvergelijker echt onafhankelijk. Dat kan soms voor oneerlijke vergelijkingen zorgen en dat vind ik niet prettig. Het is belangrijk om écht zelf te kunnen kiezen.

Als je trouwens vóór het einde van dit jaar overstapt, zorgt elke nieuwe zorgverzekeraar (het maakt niet uit welke je kiest) ervoor dat alles wordt omgezet. Je hoeft dan he-le-maal niets te doen. Super fijn natuurlijk. Wat doe jij? Kijk jij elk jaar of alles nog klopt, of laat je jouw zorgverzekering ‘gewoon’ doorlopen? Dit jaar zullen Albert en ik in ieder geval samen naar onze verzekeringen kijken. Als man en vrouw. <3

Liefs Eveline

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube.

in samenwerking met zorgkiezer.nl

 

Delen:

3 Reacties

 1. 15 november 2017 / 14:48

  Het is inderdaad soms een heel gepuzzel. Ik weet nog niet wat wij gaan doen, moet mij er nog steeds in verdiepen 🙂

  • Eveline Fleur
   Auteur
   18 november 2017 / 17:15

   Veel succes! 🙂

 2. 20 november 2017 / 20:46

  Pfoe, ik bedenk me dat altijd op de laatste dag van het jaar inderdaad haha..
  Met name mijn tandarts verzekering wil ik dit jaar wat hoger.. en ik zou graag fysio in mijn pakket willen.. binnenkort toch maar eens gaan uitpluizen al die zorgaanbieders weer 😉
  PS nog gefeliciteerd met je huwelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?