Uitgelezen: De vuurtoren van Fran Dorricott

Eveline leest de Vuurtoren

De laatste tijd heb ik het ‘leesvirus’ te pakken. Zo zit ik niet alleen in een romantische boeken leesclub maar las ik ook ‘De vuurtoren’, een spannende thriller. Het is lang geleden dat ik een thriller heb gelezen en ook lang geleden dat een boek mij zo bezig wist te houden.

Ik weet niet of je het weleens hebt gehad; dat je een boek aan het lezen bent en er overdag mee in je hoofd zit. Ik begon in ‘De vuurtoren’ van Fran Dorricott en las iedere avond een stukje voor het slapen gaan. Ik merkte al snel dat ik overdag aan het boek moest denken en zin had in de avond, want dan kon ik weer verder lezen.

Het lijkt zo’n geweldige Airbnb-locatie, tot een van hen verdwijnt…

Zes vrienden vertrekken voor een lang weekend naar een Schots eiland, waar ze in een bijzondere Airbnb zullen verblijven: een vuurtoren. Iedereen kijkt uit naar een weekend vol gezelligheid en het verkennen van het eiland, totdat de sfeer op de eerste avond omslaat. Nadat de vriendengroep het over een raadselachtige eilandlegende heeft gehad, blijkt James plotseling verdwenen.

De vijf anderen ondernemen een nachtelijke zoektocht, zonder resultaat. En dan zit James de volgende ochtend tot ieders opluchting weer gewoon aan de keukentafel. Hij is echter bang en weigert te vertellen wat hem is overkomen; ondanks aandringen houdt hij zijn mond. Beschermt hij zijn vrienden voor de afschuwelijke waarheid of brengt hij ze juist verder in gevaar? Wat is er aan de hand op dit eiland?

Wat vond ik ervan?

In het boek las je steeds vanuit het perspectief van één van de vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik niet wilde stoppen met lezen want als er bij één van de vrienden iets spannends gebeurde en er dan naar een ander personage werd geswitcht, dan wil je natuurlijk wel verder lezen. Ook durfde ik ‘s avonds niet meer in mijn eentje beneden te lezen, omdat ik niet zeker wist of het nu om geesten ging of een echt persoon waardoor James verdwenen was. En ik houd niet van geesten haha. Spannend!

De ontknoping was uiteindelijk wel bevredigend en ik dacht echt van ‘Jeetje is dit het! Wauw’. Ik had het nooit gedacht. Wat er met James is gebeurd en wat er met het eiland aan de hand is, blijft tot het einde spannend. Dat vond ik knap geschreven. Het is dus een spannend boek en een soort mysterie wat langzaamaan steeds verder ontrafelt wordt. Benieuwd geworden naar dit boek? Je koopt het hier.

Welk boek heb jij onlangs gelezen?

Liefs Eveline

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?