Tips voor als je de nieuwe iPhone wil kopen

tips nieuwe iphone kopen

Heb je de Apple presentatie gezien en ben je he-le-maal enthousiast geworden over de nieuwe iPhone? Twijfel je of je deze telefoon los wil kopen of bij een abonnement wil nemen? Dan heb ik misschien wat tips voor je!

Kopen of niet?

De lastige keuze waar ik tijdens het kijken altijd voor kom te staan is 1: Wil ik mijn huidige iPhone wel voor de nieuwe inwisselen? en 2: ga ik hem los kopen of sluit ik een abonnement af waar ik hem bij krijg? Meestal zet ik dan de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje. Als jij nou dezelfde vraag hebt bij de komst van de iPhone of andere nieuwe telefoon, dan kan onderstaand lijstje je misschien helpen!

Je kan dus kiezen of je hem los koopt en vervolgens een abonnement of sim-only afsluiten, of je nieuwe telefoon bij een abonnement uitzoeken. Wanneer je jouw telefoon bij een abonnement ‘krijgt’ is het belangrijk dat je dan even uitrekent hoeveel je dan voor je telefoon betaalt. De prijs van de telefoon wordt namelijk meegenomen in je abonnement. Hieronder de voor- en nadelen op een rij:

Abonnement

Voordelen:

 • Je betaalt per maand en krijgt je iPhone bij je nieuwe abonnement.
 • Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen (iPhone’s zijn niet bepaald goedkoop)

Nadelen:

 • Vroeger betaalde je meer voor je iPhone in een abonnement, dan wanneer je hem los zou kopen. Dit is niet altijd meer het geval. Je moet het dus even goed uitrekenen!
 • Bij grote vraag, kan het zijn dat je langer moet wachten.
 • Bij problemen met je telefoon duurt het langer voordat je een nieuwe hebt (dit had ik gehad).

 

Los kopen (sim-only)

Voordelen:

 • Je krijgt je iPhone snel in huis.
 • Je hoeft niets om te zetten, als je al sim-only gebruikt.
 • Sim-only abonnementen zijn vaak goedkoper, omdat je niet voor het toestel hoeft te betalen. Je maandelijkse kosten zijn dus lager.
 • Bij problemen met je telefoon kan je snel met Apple schakelen.

Nadelen:

 • Het is in één keer een grote uitgave. Kan of wil je dit niet doen, dan is een abonnement beter.

 

Zelf had ik een tijd een sim-only abonnement waardoor mijn maandelijkse kosten lager waren en dat is natuurlijk heel fijn. Een ander voordeel is dat een iPhone redelijk waardevast is, dus bij doorverkopen krijg je er vaak nog een hoop voor terug. Het bedrag wat je terugkrijgt kan je vervolgens ‘inzetten’ bij de aanschaf van je nieuwe iPhone. Daarnaast vind ik het fijn dat ik mijn abonnement ‘gewoon’ door kan laten lopen en daar verder niets voor hoef te regelen.

Hopelijk helpt dit lijstje je een beetje als je een nieuwe telefoon wilt en kan je een keuze maken waar je blij mee bent. Ben je nog op zoek naar een leuk telefoonhoesje voor je telefoon? Doe dan mee met mijn winactie!

Neem jij je telefoon vaak bij een abonnement of koop je hem los?

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube.

in samenwerking met Ben

Delen:

3 Reacties

 1. 1 november 2017 / 08:58

  Hele handige tips! Zelf heb ik net de iPhone 7, dus een nieuwe kopen doe ik voorlopig nog niet haha!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 november 2017 / 20:37

   Haha nee dat snap ik! Ik heb nu de iPhone 8 plus dus ik blijf er ook nog heeeel lang mee doen haha. Xx

 2. 14 september 2018 / 15:14

  Thanks voor de tips. Intussen de iphone 8 gekocht, maar de nieuwe generatie ziet er ook weer goed uit. Apple blijft innoveren, dus op een gegeven moment moet je hoe dan ook instappe ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?