5 romantische feelgood boeken om aan je leeslijst toe te voegen

5 romantische feelgood boeken om aan je leeslijst toe te voegen

Nu het winter is vind ik het heerlijk om mijzelf terug te trekken op de bank met warme sloffen, een kop thee en een feelgood roman. Lekker knus! Vandaag deel ik 5 feelgood boeken die je gelezen moet hebben.

Gedurende het jaar lees ik graag verschillende boeken. Van heerlijke feelgood, tot spannende thrillers en van fictie tot inspirerende non-fictie. Zo graag zelfs dat ik een eigen bookstagram account heb, een Instagram kanaal toegespitst op boeken. Zo ben ik direct op de hoogte van alle leuke boeken die er verschijnen en mag ik soms ook boeken voor verschillende uitgeverijen recenseren. Zo ontzettend leuk! Vandaag deel ik 5 must-read boeken uit mijn lievelingsgenre: feelgood. Een aantal boeken staan hoog op mijn TBR (to be read) lijst en een aantal heb ik de afgelopen tijd he-le-maal verslonden.

leuke feelgood boeken

1. Ik niet op jou door Sally Thorne

Ik niet op jou, internationaal bekend als ‘The hating game’, is een heerlijke ‘hate to love’ romance. Het verhaal gaat over Lucy en Joshua die elkaar niet kunnen luchten of zien. Helaas voor hen zijn ze collega’s en zitten ze iedere werkdag tegenover elkaar, want ze zijn allebei assistent van een van de twee CEO’s van een uitgeverij. De hele dag door zijn ze tegen elkaar aan het strijden en maken ze elkaar het leven zuur. En als ze hun zinnen allebei op dezelfde promotie hebben gezet wordt het helemaal oorlog! Dit boek is grappig, sexy en romantisch. Een heerlijke feelgood om in een ruk uit te lezen. Dit boek was één van mijn favoriete boeken van 2019.

2. Zes maanden zonder door Charlotte de Monchy

Robin woont op haar achtentwintigste nog bij haar zus in, slaapt uit verveling met haar baas en heeft een baan waarbij ze het grootste gedeelte van de tijd series zit te kijken. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfecte locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Tja, ook dit boek vond ik fantastisch om te lezen. Extra leuk: dit boek kost maar € 7,99!

3. De kleine bakkerij aan het strand door Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. De boeken van Jenny zijn zeer geliefd en ik schaam mij dan ook een heel klein beetje door te zeggen dat ik geen een boek van haar heb gelezen. Ik-ben-zo-benieuwd!

4. Enkeltje Ierland door Charlotte de Monchy

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met tanige boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.. Dit boek ligt hoog op mijn tbr (to be read) stapel en is het tweede boek van Charlotte de Monchy in deze lijst. Ik vond ‘Zes maanden zonder’ zo leuk dat ik zeker weet dat dit boek ook het lezen waard zal zijn. Ik hoop er dan ook binnenkort aan toe te komen.

5. The Unhoneymooners door Christina Lauren

Olive Torres heeft weinig geluk in haar leven, in tegenstelling tot haar tweelingzus Ami. Bij het vooruitzicht om tijdens de trouwerij van haar zus tijd door te brengen met mede getuige Ethan Thomas voelt ze zich helemaal ellendig. Ze zet zichzelf schrap voor wedding hell. Maar wanneer iedereen voedselvergiftiging krijgt, zijn de enige die ongedeerd blijven Olive en Ethan. Plots ligt er een gratis huwelijksreis voor het oprapen, en Olive vertikt het dat Ethan solo van het paradijs mag genieten. Het paar gaat akkoord met een tijdelijke wapenstilstand en gaat op weg naar Maui. Tenslotte is tien dagen gelukzaligheid de moeite waard om de rol van liefhebbende jonggehuwden op je te nemen, toch? Maar het rare is. . . Olive vindt het niet erg om te doen alsof. Hoe meer ze zich voordoet als de gelukkigste vrouw die ze is, hoe meer het voelt alsof ze dit daadwerkelijk is. Dit lijkt wel een romantic comedy in een boek, vind je niet? Dit Engelstalige boek staat dan ook hoog op mijn wishlist!

Ik ben benieuwd: welke boeken lees jij graag?

Liefs Eveline

Delen:

18 Reacties

  • Eveline
   Auteur
   13 januari 2020 / 10:56

   Dank je wel Anouk! Oh ik ben zo benieuwd naar Enkeltje Ierland. Ik hoop er binnenkort aan toe te komen. 🙂

 1. 13 januari 2020 / 15:06

  oh ik kan ook zo genieten van een goed boek, sowieso ben ik fan van Sante Montefiore een beetje dat soort type boeken. Romans met een duister of spannend randje !

  • Eveline
   Auteur
   14 januari 2020 / 15:01

   Oh ik ken ze van naam maar heb ze zelf nog niet gelezen. Bedoel je met een spannend randje thriller spannend of sexy spannend? 😉

  • 6 februari 2020 / 13:16

   Thriller is het niet echt dus laten we het op Sexy houden ? 😛

  • Eveline
   Auteur
   6 februari 2020 / 14:32

   Ohh leuk! Dan vind je ‘de baas’ van Vi Keeland ook wel leuk denk ik. 😉

 2. 14 januari 2020 / 16:45

  Wat een leuk lijstje is dit zeg! Zelf ben ik dol op de serie Outlander, de schrijfster Sally Rooney en kan ik de boeken van Harry Potter wel twintig keer opnieuw lezen. Ik hou wat minder van dat over romantische haha.

  • Eveline
   Auteur
   16 januari 2020 / 13:18

   Oh jaa Outlander en Harry Potter.. Love it! De boeken van Sally Rooney heb ik nog niet gelezen, maar schijnen heel goed te zijn. Welke raad jij aan?

 3. 16 januari 2020 / 13:34

  Gesprekken met vrienden is mijn lievelings. Ik was helemaal onder de indruk en heb er nog lang over nagedacht. Maar normale mensen is ook heel goed. Ze is sowieso een hele fijne schrijfster.

  • Eveline
   Auteur
   17 januari 2020 / 09:13

   Oh ik ben heel benieuwd. Bedankt voor de tip!

  • Eveline
   Auteur
   21 januari 2020 / 10:28

   Dat deed ik ook altijd, maar ik vond het zo fijn dat ik het nu ook buiten vakanties om doe hihi. Wel een mooi streven hoor!

 4. 23 januari 2020 / 19:13

  Wat een leuk lijstje met heerlijke feel-good boeken!
  Ik ken ze allemaal nog niet.
  ‘De kleine bakkerij aan het strand’ klinkt erg goed!
  Liefs,
  Evelien

 5. 20 februari 2020 / 15:38

  Heerlijk lijstje! Feelgoed blijft fijn. Hier zijn Lisette Jonkman en Lisa Jewell toch wel favoriet.

 6. 8 maart 2020 / 10:04

  Wat een leuk lijstje! Ik heb Het eindeloze strand van Jenny Colgan gelezen en die vond ik erg goed.

  • Eveline
   Auteur
   11 maart 2020 / 09:09

   Dank je wel Giovanna! 🙂 Ohh dat lijkt mij een heerlijk boek inderdaad.

 7. 23 april 2020 / 23:19

  Wat een mooie lijst! Ik houd ook enorm van feelgoodboeken, vooral in deze tijd 🙂 Deze heb ik allemaal nog niet gelezen, maar gaan nu zeker op mijn TBR-lijst!

  • Eveline
   Auteur
   28 april 2020 / 10:11

   Leuk om te horen Lianne! Ja zeker in deze tijd is het heerlijk om je gedachten te verzetten met een leuk boek. <3 Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?