10 redenen om Engeland te bezoeken

redenen om engeland te bezoeken

Wisten jullie dat ik dol ben op Engeland en ik dit land eigenlijk veel te weinig bezoek? Ik zou er graag nog een keer heen willen gaan. Daarom heb ik 10 redenen op een rij gezet om Engeland toch eens te bezoeken.

Op mijn 18e liep ik stage in Newcastle Upon Tyne. Een plek waar ik de helft van mijn achtienjarige leventje heb doorgebracht en gewerkt. Mijn vader zei dat ik mocht gaan, maar dat ik het vervoer, verblijf en alles dan wel zelf moest regelen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ging met DFDS Seaways naar Newcastle en zwaaide mijn ouders gedag.

De reden dat ik voor Engeland koos was omdat ik gek ben op de Engelse taal en dol ben op Engeland. Ik was nog nooit in Newcastle geweest, maar dat maakte mij niets uit. Ik heb er de tijd van mijn leven gehad, met ontzettend leuke collega’s samengewerkt en hele lieve mensen ontmoet. Bovendien kreeg ik daarna tot twee keer toe een baan aangeboden bij het bedrijf waar ik destijds stage liep (ik ben er stiekem best trots op) en ging ik nog jaren erna met verschillende vrienden met de boot naar Newcastle terug. 🙂

Ik zou in de toekomst nog heel graag met vriendinnen en met Albert naar Engeland willen gaan. Met mijn autootje op de boot voor een roadtrip óf met het vliegtuig. Dit zijn mijn redenen om Engeland nog eens te bezoeken:

Newcastle Upon Tyne

Natuurlijk zou ik Newcastle nog een keer willen bezoeken. Zo kan ik aan Albert laten zien waar ik op mijn achttiende heb gewoond, gewerkt en wat ik heb gedaan. Newcastle heeft nog steeds een bijzondere plek in mijn hart en in het begin van mijn twintigste levensjaren (wat klink ik nu oud!) heb ik het nog een paar keer bezocht. Inmiddels is dit helaas weer lang geleden. Vooral de Gateshead Millennium Bridge is ’s avonds zo mooi! -zwijmel-

Old Trafford

Als ik met Albert naar Engeland zou gaan, zou ik naar Old Trafford gaan. Albert is namelijk weg van Manchester United en Old Trafford is het voetbalstadion van deze club. Hij heeft dit stadion echter nog nooit in het echt gezien dus dit staat nog op zijn bucketlist. DFDS Seaways heeft sinds kort ook voetbalreizen die er naartoe gaan. Hoe leuk is dat? Ik zou Albert daarom zeker meenemen op een voetbalreis. Als jouw vriend of man dit ook leuk zou vinden, kijk dan op de voetbalreis Engeland pagina van DFDS.

Brighton

Zoals jullie vast wel weten is dit de plek waar beautyblogger en vlogger Zoella woont. Daarnaast is Brighton een ontzettend leuk en schattig stadje aan het strand en doet het me qua knusheid denken aan Newcastle (dat altijd een warm plekje in mijn hart zal houden). Daarom zou ik deze plek echt nog eens willen zien en er lekker willen shoppen en rondstruinen.

London

Natuurlijk kan je niet naar Engeland gaan zonder Londen te bezoeken. Het lijkt me vooral met de feestdagen enorm gezellig, maar je kan er altijd heerlijk shoppen en een hoop zien. Ik ben er ontzettend lang geleden geweest en vond het fantastisch. Ik zou er erg graag nog een keer naartoe gaan. Als ik er dan ben zou ik Harry Potter and the Cursed Child willen zien! Mijn schoonzusje is overigens helemaal gek van Londen dus als ik ga, ga ik waarschijnlijk met haar. Een vriendin van mij woont en werkt momenteel ook nog eens in Londen dus ik kan haar ook bezoeken. 🙂 Londen lijkt me rond de kerstperiode overigens ook heel erg gezellig en sfeervol.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om Engeland te bezoeken:

 • Omdat je de Harry Potter studios, Exhibition kan bezoeken
 • Simpelweg omdat je er Engels kan praten
 • Je kan er Fish and Chips en Guinness proberen
 • De pubs zijn mega gezellig
 • Je kan er heerlijk shoppen
 • Gewoon, omdat het lekker dichtbij en fantastisch is
Zou jij Engeland willen bezoeken? Wat zou je dan graag willen zien of doen?

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube.

in samenwerking met DFDS Seaways

Delen:

7 Reacties

 1. 18 november 2017 / 09:50

  Normaal gesproken heb ik eigenlijk best weinig met Engeland, maar toch zie ik altijd op foto’s hoe schattig en pitoresk het er allemaal uitziet. Heerlijk!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   18 november 2017 / 17:14

   Ja, dat klopt inderdaad. Ik vind het daar altijd heel sfeervol!

 2. 18 november 2017 / 16:50

  Ja Londen. 2 keer geweest en wil er zeker nog eens heen. Newcastle lijkt me ook echt super gaaf

  • Eveline Fleur
   Auteur
   18 november 2017 / 17:15

   Wat leuk! Ben je er toevallig ook een keer met de kerstperiode geweest? Dat lijkt me zo gezellig! <3

  • 19 november 2017 / 19:47

   Inderdaad in 2010 geweest rond resttijd/december. Super leuk en sfeervol!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   19 november 2017 / 20:58

   Ohh zo leuk! Dat wil ik ook echt een keer doen. <3

 3. 18 november 2017 / 18:03

  Engeland heeft me eerlijk gezegd nooit echt getrokken.. t idee van grauw weer. maar toch klinkt t wel gezellig !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?