Mijn Personal Body Plan ervaringen

personal body plan ervaringen - uitgelichte afbeelding

Albert en ik hadden het Personal Body Plan (PBP) al enige tijd voorbij zien komen op Instagram en twijfelden of we een abonnement zouden nemen. Tót Albert ineens zei dat hij zich had ingeschreven om strak in pak op onze trouwdag te verschijnen. Ik sliep er nog een nachtje over en schreef me vervolgens ook in. Onze trouwdag was namelijk geen slechte motivator! 😉 Benieuwd naar mijn Personal Body Plan ervaringen? Inmiddels zit mijn eerste maand er al eventjes op en vertel ik je er graag over.

Wat is Personal Body Plan?

Met Personal Body Plan (PBP) kun je een trainingsschema volgen wat past bij jouw doel, zoals bijvoorbeeld spieropbouw of vetverbranding. Als je weet welk doel je zou willen bereiken, kun je lid worden van PBP (dit is minimaal voor 6 maanden) en kun je jouw coach kiezen. Jouw coach helpt jou tijdens het hele proces en kun je het hemd van het lijf vragen.

Dit is wat PBP er zelf over zegt:

“Personal Body Plan is ‘Jouw Online Personal Trainer, Lifestyle Coach en Voedingsdeskundige in één, waar je 24/7 toegang tot hebt’. Met Personal Body Plan krijg je een op maat gemaakt plan, gebaseerd op de vier kernelementen gedrag, voeding, training en herstel. Bij de uitvoering van jouw Personal Body Plan krijg je extra ondersteuning van jouw Personal Body Coach. Personal Body Plan biedt jou het steuntje in de rug dat je nodig hebt om stap voor stap jouw gewenste resultaat te behalen!”

personal body plan ervaringen - uitgelichte afbeelding

Mijn ervaringen

Binnen elk schema ligt de focus op vier dingen:

1. Gedrag
2. Voeding
3. Training
4. Herstel

Gedrag

Bij dit punt wordt er gekeken naar je gedrag. Hoe gedraag jij je tegenover voeding? Zijn er bepaalde vooroordelen die je wellicht hebt of heb je verkeerd gedrag aangeleerd? Samen met je coach werk je er aan om je gedrag te veranderen. Super fijn!

Voeding

Dit is logischerwijs een heel belangrijk onderdeel van PBP. In principe is PBP geen diet, maar een lifestyle. Maar.. met je doel in het achterhoofd worden er wel aanbevelingen gedaan voor bepaalde voedingsproducten. Bij spieropbouw zijn dit natuurlijk weer andere producten dan bij vetverbranding. Dit wordt gedaan door middel van groene, gele of rode duimpjes. Zo kun je direct zien welke voedingsproducten er worden aan-, of afgeraden, of waarvan je er minder van mag in de week. Zo worden rode duimpjes afgeraden omdat daar minder gezonde voedingsstoffen in zitten waar je lichaam iets aan heeft. Hoe meer groene duimpjes hoe beter het voor je lichaam is en hoe meer voedingsstoffen en micronutriënten (vitaminen en mineralen) je binnenkrijgt . Daarnaast zet je elke dag foto’s in de app van de maaltijden die je die dag hebt gegeten. (ja ook van je tussendoortjes ;))

personal body plan ervaringen voeding

Training

Dit spreekt voor zich. Passend bij jouw gekozen doel, ontvang je een trainingsschema. Albert en ik hebben voor het thuisprogramma gekozen, omdat wij hier een sportruimte hebben gecreëerd. Ik heb gekozen voor vetverbranding, hij voor spieropbouw.

personal body plan ervaringen training

Herstel

Naast het letten op je eten en trainen is herstel ook heel belangrijk. Je lichaam moet namelijk wel de tijd hebben om bij te komen van je trainingen en je weer van voldoende energie kunnen voorzien. Denk hierbij aan het nemen van aanvullende supplementen en voldoende slapen. En aangezien ik dol ben op slapen vind ik dit natuurlijk he-le-maal niet erg. 😉

Mijn coach

Zoals ik hierboven al zei heb ik mijn coach ‘gekozen’ op de website van PBP. Je ziet allerlei profielen van coaches met informatie over waarom ze coach zijn geworden en wat informatie over henzelf. Sommigen hebben zelfs hun Instagram account inzichtelijk gemaakt. Dit is één van de redenen dat ik voor mijn coach heb gekozen. De reacties van de vrouwen die ze had gecoacht spraken mij namelijk erg aan en ik herkende mij erin. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze en ben nog steeds erg blij dat zij mijn coach is. Ik kan haar alles vragen en ik krijg elke dag wel even een leuk berichtje!

personal body plan ervaringen dag afgevinkt

Mijn resultaat

Nu is het resultaat niet meteen het allerbelangrijkst, maar ik wil toch even doorgeven wat ik ‘bereikt’ heb na een maand PBP. Ik ga hier geen foto’s plaatsen en ook geen gewicht vermelden, maar ik kan wel aangeven hoeveel er vanaf is:

Gewicht: – 3 kg
Heupen: – 3 cm
Taille: – 2 cm

Op de foto’s zie ik niet heel veel verschil hoor, maar na een maand is dat ook wel heel optimistisch om te verwachten. Gelukkig is de voortgang wel in de centimeters terug te zien. Ik vind het erg prettig dat er ook op die manier gemeten wordt. Ik ben benieuwd of het elke maand zo hard blijft gaan. Ik kan me ook zo voorstellen dat het ergens blijft ‘steken’, maar wie weet! Ik ben tot nu toe erg trots dat ik het vol heb gehouden en dat het zo goed is gegaan. Kom maar op met die trouwjurk! Haha. Oh en mocht je het leuk vinden om te weten, Albert heeft ook alleen maar positieve resultaten na zijn eerste maand. Super knap!

Zo dat was het wel even voor nu. 😉 Ik kan nog uren over mijn ervaringen praten (of schrijven), maar dan wordt dit artikel wel erg lang, haha. Mocht je het leuk vinden om nog meer te weten over PBP, dan wil ik hier graag nog een artikel over schrijven hoor. Bijvoorbeeld wat ik van PBP geleerd heb, hoe zwaar de trainingen zijn of hoe mijn eetdag of eetweek eruitziet. Vraag maar raak!

Meer weten over mijn Personal Body Plan ervaringen?

Update: Benieuwd hoe het nu met mij gaat? Lees dan mijn Personal Body Plan ervaringen so far.

Is PBP niets voor jou, maar zoek je nog wel een ander leuk body plan? Ik schreef laatst een artikel over het feit dat ik nu koolhydraatarm eet en wat dit mij oplevert. Ben je op zoek naar andere bodyplans? Ik schreef een artikel over de leukste body plans om te proberen.

Liefs Eveline

Ik vind het leuk om van je te horen: Zou jij PBP eens willen proberen?

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin, Instagram of YouTube.

Delen:

13 Reacties

  • Eveline Fleur
   Auteur
   16 april 2017 / 19:30

   Dank je wel meid! Het is inderdaad een handige en fijne app.

 1. 14 april 2017 / 18:08

  Wat tof dat je bent gestart naar PBP. Ik heb er al veel over gelezen en ben benieuwd hoe het bij jou gaat bevallen. Heel veel succes!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   16 april 2017 / 19:30

   Ah dank je wel meis. Ik zal je zeker op de hoogte houden via mijn blog. 🙂

 2. 16 april 2017 / 10:53

  Heel erg tof! Lijkt me echt heel erg handig en motiverend.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   16 april 2017 / 19:31

   Thanks Anouk! <3 Is inderdaad zo, maar mijn coach helpt ook heel veel hoor. 😉

  • Eveline Fleur
   Auteur
   18 april 2017 / 08:18

   Dank je wel! Wij gaan 7 oktober trouwen <3

 3. 18 april 2017 / 13:45

  Dit roept mij al zo lang om te proberen, maar toch haak ik telkens weer af. Ik denk namelijk dat het mij alsnog niet genoeg motiveert om door te gaan en dan vind ik het net iets te duur. Je resultaat na een maand is wel al heel goed zeg!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   19 april 2017 / 09:12

   Dank je wel meid! <3 Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan PBP is dat het mij handvaten geeft voor de rest van mijn leven en dat ik zelfs zonder PBP gezond kan blijven leven. Ik hoorde een collega overigens over fitchannel (www.fitchannel.com). Dat lijkt heel erg op PBP (voor zover ik het kan zien) en is ook goedkoper, dus misschien dat dat iets voor je is? Je hebt er alleen geen geen persoonlijke coach bij. 🙂 Mijn coach motiveert mij enorm en geeft mij ook een schop onder mijn kont als het nodig is. 😉

 4. Anouk
  21 mei 2017 / 17:13

  Hoi Eveline, ik zit er ook over na te denken om me voor PBP in te schrijven en heb je blog via google gevonden. Je bent zo positief over je coach; zou ik haar naam mogen weten? Ik heb namelijk begrepen dat je zelf je voorkeur aan mag geven. Alvast bedankt!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 mei 2017 / 07:42

   Hey Anouk, wat leuk dat je je wilt gaan inschrijven! En natuurlijk! Mijn coach heet Loes Pross (https://www.personalbodyplan.com/coach/loes-pross/). Ik ben benieuwd hoe jij PBP gaat vinden. Succes alvast! Liefs Eveline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?