Wat niemand je vertelt als je blog blijft groeien

wat niemand je vertelt als je blog blijft groeien

Als je blog alsmaar blijft groeien loop je tegen een hoop dingen aan waar je van tevoren nooit bij stil hebt gestaan. Misschien zijn dit dingen die je wilt weten voordat je begint met bloggen of misschien loop je hier zelf ook tegenaan als je een eigen blog hebt. 

Sorry als ik inmiddels als een papegaai klink, maar ik blijf het fantastisch vinden dat mijn blog blijft groeien en jij mijn blog leuk vindt om te lezen. Toch zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je blog blijft groeien. Dingen waar ik voorheen nooit bij stil heb gestaan.

Wat niemand je vertelt als je blog blijft groeien

Steeds hogere eisen

Ik merk dat ik steeds hogere eisen stel. Niet alleen aan mijn artikelen, maar ook aan mijn blog. Het is niet zo dat ik voorheen zomaar iets online plaatste (er is goed over nagedacht), maar ik merk dat ik bepaalde dingen steeds belangrijker ga vinden. Zo wil ik mooiere foto’s maken en merk ik hoe belangrijk het is om vooruit te werken in drukke tijden. Ook wil ik steeds uitgebreidere artikelen schrijven en nog steeds werken aan een gratis freebie. Daarnaast wil ik nog een leuke foto voor op de samenwerkingen pagina, de over mij pagina herschrijven én wil ik mijn blog blijven verbeteren.

Je blog kost meer tijd

Het onderhouden van een blog dat veel bezoekers trekt, kost veel meer tijd. Eigenlijk is het een continu proces. Zo moet je zorgen voor een goede back-up, je social media onderhouden (volg je mij al op Instagram?), en je artikelen op tijd af hebben en online zetten (iets waar ik de laatste tijd wat meer moeite mee heb, tenzij het een samenwerking is), want meer bezoekers betekent ook steeds hogere verwachtingen. Bovendien wil ik jou als bezoeker ook niet teleurstellen. En zo kan ik nog een hoop andere dingen opnoemen, zoals af en toe een nieuw lettertype of nieuwe pagina’s toevoegen, mijn logo aanpassen, een nagellak archief toevoegen en ga zo maar door.

Je zit steeds vaker op je mobiel

Bloggers verspreiden hun artikelen logischerwijs online (haha). Dit betekent dat ook ik steeds vaker online te vinden ben. Naast mijn verslaving aan Instagram, die vanwege de drukte gedwongen wat aan het afnemen is, lees ik andere blogs, ben ik online met jullie in contact en heb ik allerlei e-mails om te beantwoorden. Op sommige dagen lijkt mijn mobiel wel aan mijn hand geplakt en heb ik de grootste moeite om hem weg te leggen. (Schat, als je dit leest: sorry!) Wel open ik WhatsApp bewust nog maar één of twee keer per dag, om op deze manier wat rust te creëren en me niet teveel te laten afleiden. Doe jij dit ook?

Het is sociaal

Ook al schrijf je een blogartikel achter je computer en zou je het in eerste instantie niet denken: bloggen is een sociale aangelegenheid. Ik heb namelijk een aantal nieuwe en leuke contacten met mede-bloggers gelegd en dat is erg gezellig! Je deelt dezelfde hobby en/of passie en dat praat gewoon erg makkelijk. Je loopt daarnaast ook vaak tegen dezelfde dingen aan en kan elkaar verder helpen bij eventuele problemen.

Meer spamreacties

Als je blog steeds meer bezoekers krijgt, ben je interessanter voor spammers en krijg je ook meer spamreacties. Een goed spamfilter is op zo’n moment enorm belangrijk. Heb jij ook een blog en gebruik je WordPress? Dan heb je de ‘Akismet Anti-Spam’ plugin waarschijnlijk al geïnstalleerd. Deze plugin vangt alle spam berichten op, maar ik zag ze alsnog tussen mijn reacties staan in het admin dashboard. Gelukkig heb jij hier als bezoeker geen last van, maar ik vond dit zelf gewoon vervelend om te zien. Voor extra bescherming tegen spamreacties ging ik op zoek naar een tweede plugin en kwam ik uit bij ‘Anti-spam’ (van webvitaly). Deze plugin zorgt ervoor dat jij en ik geen last hebben van spamreacties. Echt een aanrader!

Het is verslavend

Maar van alle bovengenoemde punten is het bovenal verslavend. Ik had van tevoren nooit gedacht dat bloggen zo verslavend kan zijn! Echt, ik blijf maar bezig met artikelen en bloguitbreidingen bedenken, haha. (Herken je dit?)

Wat als ik dit van tevoren had geweten?

Geen idee. Misschien had ik het dan wel wat overweldigend gevonden om te beginnen met bloggen, maar ik vind het fantastisch om te doen, dus je hoort mij niet klagen! Het is alleen veel meer werk dan ik van tevoren ooit had gedacht. Bloggen is een vak apart en met een groeiende blog heb je er zo een tweede fulltime job bij!

Gelukkig vind ik het heerlijk om met mijn blog bezig te zijn en word ik er oprecht blij van. Ik zal ervoor zorgen dat ik – als het eenmaal weer wat rustiger is – een boel leuke dingen voor je op de planning heb staan. Voor nu wil ik je in ieder geval bedanken voor je reacties en support tot nu toe. Zonder jou was ik nooit zo ver gekomen en had ik ook nooit met zoveel plezier geblogd. It makes me smile!

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin, Instagram of YouTube. <3

Delen:

26 Reacties

 1. 20 april 2017 / 08:39

  Leuk om te lezen! Vooral dat het meer tijd gaat kosten is zeker waar haha, ben ook zelf veel tijd kwijt met mails beantwoorden enzo.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 april 2017 / 11:34

   Ja he, dat is echt zo haha. Maar mails beantwoorden is natuurlijk helemaal niet erg. 😉

 2. 21 april 2017 / 10:22

  Leuk artikel! Ik heb echt respect voor mensen die kunnen bloggen naast hun normale baan. Ik kan er altijd zo slecht tegen als bloggers geen artikel hebben omdat ze het zo druk hebben terwijl er zo veel mensen zijn die nog een full time baan ernaast hebben en het ook lukt!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   21 april 2017 / 13:25

   Ahh lief, dank je wel. <3 Ik vind het ook knap hoe bijvoorbeeld mama bloggers dit doen. Dat lijkt me ook zo druk! Dan moet je echt goed kunnen plannen hihi. Xx

 3. 22 april 2017 / 11:42

  Superleuk om te lezen en voor mij ook heel herkenbaar 😊. Die spamreacties zijn inderdaad irritant. Ik ben bloggen ooit gewoon begonnen voor mezelf om dingen op te schrijven, en wanneer anderen ook daadwerkelijk je artikelen lezen en reageren, wordt het alleen maar leuker 😃 zo veel energie krijg je er van!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   24 april 2017 / 08:04

   Ja dat ben ik helemaal met je eens. <3

  • Eveline Fleur
   Auteur
   25 april 2017 / 14:57

   <3

 4. 25 april 2017 / 11:51

  Ben nog maar net begonnen en ben het nu al met je eens, haha! Originele ‘wat niemand je vertelt’ , meestal heeft dat een wat negatievere inslag 😉

  • Eveline Fleur
   Auteur
   25 april 2017 / 14:57

   Haha goed bezig meid! Als het goed is zal je hier alleen maar positiviteit vinden. 😉

 5. 25 april 2017 / 16:16

  Wat ontzettend mooi dat je blog zo aan het groeien is de laatste tijd! Dat brengt inderdaad ook wel bepaalde dingen met zich mee, zoals dat je meer tijd in je blog moet of wilt steken. Dat merk ik bij mezelf ook wel een beetje. Goede tip van die tweede anti-spam plug-in! Ik denk dat ik die ook eens ga installeren.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   30 april 2017 / 13:53

   Dank je wel Romy <3 En zeker doen!

 6. 25 april 2017 / 21:35

  Of je blog nou groeit of niet, ik denk dat je sowieso kritischer wordt. Dit heeft ook te maken dat je je ontwikkelt als schrijver. Het is heerlijk dat je blog groeit, maar er zit ook een hele mooie groei van jezelf aan vast.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   30 april 2017 / 13:54

   Dat is zeker waar!

 7. 26 april 2017 / 10:48

  Wat een leuk artikel! Dat het meer tijd kost merken we nu al. Gelukkig zijn wij met zn tweetjes, dan kunnen we het ook verdelen!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   30 april 2017 / 13:53

   Gezellig dat jullie het samen doen!

 8. 30 april 2017 / 17:03

  Zo herkenbaar! Het kost inderdaad ook veel meer tijd, en vooral social media ben ik volop mee bezig. Vooral instagram 🙂 Toch blijft bloggen een leuke bezigheid om te doen.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 mei 2017 / 21:19

   Ja he, dat vind ik ook! <3

 9. 1 mei 2017 / 19:01

  Heel herkenbaar, ik vind het ook onwijs verslavend! Tof om te zien hoe snel je leert. Zelf heb ik mijn passie ontdekt in het bloggen. Zou geen leven zonder meer kunnen voorstellen

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 mei 2017 / 21:20

   Ah lief, dank je wel. <3 Nee ik ook niet hoor.. het is echt te leuk om niet te doen. 😉

 10. 9 mei 2017 / 17:12

  Leuk artikel. Ik herken mijzelf hier ook in. Daarom schrijf ik nu pas content wanneer ik ook ECHT wat leuks te melden heb haha!

  Succes met de groei van je blog! X

  • Eveline Fleur
   Auteur
   11 mei 2017 / 08:19

   Haha. Wat lief, dank je wel! <3

 11. 10 mei 2017 / 10:39

  Haha, super leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik ben een tijdje vrij afwezig geweest op mijn blog, nu ik de draad weer oppak herken ik mezelf er enorm in!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   11 mei 2017 / 07:59

   Dank je wel en welkom terug dan, hihi! 😉

 12. 14 mei 2017 / 11:57

  Leuk artikel. Bloggen en bezig zijn ermee blijft 1 van de leukste dingen<3

  • Eveline Fleur
   Auteur
   15 mei 2017 / 20:28

   Dank je wel Saskia! En dat ben ik helemaal met je eens. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?