Netflix tip: The 100

the 100 netflix tip

Als echte Netflix liefhebber heb ik veel films en series om enthousiast over te zijn. De vorige keer had ik het al over Riverdale (seizoen 2 is 12 oktober op Netflix te zien. YES!), maar deze keer wil ik het hebben over The 100. Kijk jij deze serie al?

Door een ramp is de aarde onbewoonbaar geworden en zijn er ruim 4000 mensen ontsnapt. Zij cirkelen in gebundelde ruimteschepen, genaamd ‘de ark’, rond de aarde. Met een beperkte voorraad om te overleven hebben ze een hoop regels om de orde te handhaven. Als je een regel overtreed staat je de doodstraf te wachten. Je wordt dan simpelweg in de ruimte gedumpt. Ben je nog geen 18? Dan krijg je geen doodstraf, maar wordt je gevangen gezet.

Doordat de voorraad voedsel en zuurstof steeds verder op begint te raken, worden er 100 gevangengenomen tieners naar de aarde gestuurd om te kijken of het inmiddels weer bewoonbaar is. Dit wordt de volwassenen niet in dank afgenomen, want wat nou als het onbewoonbaar is en de lucht niet zuiver is? Eigenlijk worden ze dus ook een beetje ter dood veroordeeld. Eenmaal op aarde aangekomen is niets wat het lijkt en zijn er een hoop tieners die de regels aan hun laars lappen..

Ik vind de personages in de serie heel goed weggezet. Je krijgt echt een hekel aan sommige figuren en anderen kunnen je weer compleet verbazen. Sommigen groeien door de serie heen steeds meer, anderen raken van je vervreemd.

Ik vind The 100 echt een vermakelijke serie. Er gebeuren steeds gekkere dingen en de tieners moeten echt zien te overleven. Ergens doet het me ook een beetje denken aan de serie Lost van vroeger. Ken je die nog? Het blijft in ieder geval erg spannend en ik ben helemaal verslaafd. Als ik weer terug ben van onze huwelijksreis ga ik deze serie zeker verder kijken met mijn schoonzusje!

Aan welke serie ben jij momenteel verslaafd?

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube.

Delen:

15 Reacties

 1. 5 oktober 2017 / 09:01

  Loveeeeeeee deze serie! Octavia is echt fantastisch, en ik ga niet spoilen maar ja nee laat ik maar niks zeggen. Kijk, geniet en later snap je precies wat ik bedoel. De enige waar ik me soms aan stoor is de hoofdpersonage Clarke, maar dat kan aan mij liggen.
  Ik ben op dit moment helemaal hooked aan Orphan black! Fantastisch!

  Liefs,
  Rosita Elise

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 oktober 2017 / 17:16

   Jaa Clarke vind ik ook zo vervelend! En Octavia is echt heel stoer haha. Love her. Orphan Black heb ik ook gekeken en vind ik ook erg spannend. Ik ben wel ergens halverwege een seizoen gestopt en heb ik eigenlijk niet meer verder gekeken haha. Er zijn ook teveel series nu. 😉

 2. 5 oktober 2017 / 14:24

  Ik ben pas net begonnen aan deze serie maar vind ‘m nu al tof!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 oktober 2017 / 17:21

   Leuk!! Ik ben ook echt hooked. Het is zo spannend! Welk seizoen zit je nu? xx

 3. 11 oktober 2017 / 20:29

  Ja wij volgen deze serie ook al een tijdje en ik blijf hem spannend vinden. Wij zijn bij seizoen 3 nu.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 oktober 2017 / 17:27

   Wat leuk! Ik kijk met m’n schoonzusje samen en we zitten zelf ook in seizoen 3 (aan het einde). Ik denk dat ik wel weer even moet inkomen, omdat het nu al een paar weken geleden is dat ik gekeken heb maar ik vind het zo spannend haha. Vind jij Alie ook zo irritant? xx

 4. 17 oktober 2017 / 12:19

  Klinkt zo goed! Ik ben zelf verslaafd aan Orphan Black, 13 reasons why, jane the virgin en modern family. Kijk nog wel een aantal andere series maar ik vind deze echt de beste!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 oktober 2017 / 17:28

   Wat een goede lijst Elke! Ik heb ze zelf ook gezien. Modern Family is ook zo leuk! Ik ben wel benieuwd naar seizoen 2 van 13 reasons why. Ik kijk ook nog naar Riverdale.. ook een aanrader.. oh en Pretty Little Liars mocht je die nog niet gezien hebben. 😉 Liefs

 5. 18 oktober 2017 / 18:40

  Ooooh wat ben ik blij met deze tip! Ik heb net House of Cards gezien (niet echt een aanrader vind ik persoonlijk) en de rest van mijn series hebben nog geen nieuw seizoen op Netflix. Ik ga deze morgen eens kijken!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   22 oktober 2017 / 17:18

   Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 6. 22 oktober 2017 / 21:59

  Het klinkt altijd allemaal zo leuk. Wanneer zet ik me zelf nou eens toe tot series kijken.. hmm! Haha. Ik moet het echt eens gaan doen!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   24 oktober 2017 / 20:53

   Haha, ja het is echt heel leuk hoor. Het kost alleen wel wat tijd, maar het is heerlijk om te relaxen!

 7. 27 oktober 2017 / 11:54

  Ik heb the 100 zelf ook gekeken, althans nog niet helemaal tot het einde… nog een paar afleveringen te gaan. Ik vond vooral het begin erg spannend.

 8. 30 oktober 2017 / 20:31

  Deze kende ik nog niet. Wij zijn net terug begonnen aan Stranger Things en Bates Motel. Narcos en Gomorra hebben we al gehad deze herfst.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 november 2017 / 20:39

   Narcos hebben wij ook gezien. Wat vond je van het laatste seizoen? Stranger Things wil ik nog graag zien alhoewel hij me wel spannend lijkt. 😱 haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?