Meer offline leven en een betere tijdsbesteding

Meer offline leven en een betere tijdsbesteding

Een van de dingen die ik mij dit jaar heb voorgenomen is om meer offline te leven. Niet alleen is dit goed voor lichaam en geest, het is ook goed om af en toe eens andere dingen te doen en je routine te veranderen. Al is het maar een klein beetje. Vandaag leg ik je uit hoe ik dit wil gaan aanpakken.

 

Hoe en waarom wil ik meer offline leven?

Met een blog, jullie, social media en het beantwoorden van e-mails ben ik natuurlijk veel online te vinden. Een Instagram ‘verslaving’, Netflix en YouTube helpen daar ook niet aan mee. Aangezien Instagram een onderdeel van mijn blog is en een mogelijkheid voor jullie om meer over mij te weten te komen, zal ik niet minder gaan bloggen of Instagrammen. Wel wil ik het efficiënter gaan indelen zodat ik mijn vrije tijd zo optimaal mogelijk kan indelen. Ik hoop zo een mooie balans tussen online en offline te vinden. Ik zit voor mijn werk al genoeg naar een beeldscherm te staren namelijk en als ik dat privé ook nog doe dan is het eind zoek. 😉

 

Een blogkalender

Om mijzelf hierbij te helpen heb ik een handige blogkalender gemaakt. Daarop houd ik bij wat ik nog moet doen, zoals het maken foto’s of het schrijven van blogartikelen én schrijf ik op wanneer een artikel online gaat. Op deze manier kan ik mijn blogtaken goed over de verschillende dagen verdelen en weet ik precies wanneer ik iets moet doen. Je kan dus (nog) regelmatiger artikelen van mij verwachten! De blogkalender is dubbel zo fijn aangezien ik tijdens mijn nieuwe baan waarschijnlijk op een later tijdstip zal beginnen en hierdoor ‘s avonds minder tijd over zal hebben. Goed plannen is dan een must.

Niet eindeloos door Instagram scrollen

Ik wil niet eindeloos door Instagram blijven scrollen, maar zal bepaalde momenten van de dag even een kijkje nemen. Als je mij op Instagram volgt weet je waarschijnlijk wel dat ik ‘s avonds vaak een foto plaats. ‘s Morgens gebruik ik meestal om te kijken wat iedereen zoal op Instagram heeft geplaatst en om te reageren. De rest van de dag probeer ik Instagram-vrij te houden. Anders zit ik zonder dat ik het door heb best wel veel op Instagram. Oh, zie ik daar een pushbericht? 😛

 

Minder Netflix

Wat zeg je nou?? Ja ik weet het.. Ik ben dol op Netflix! Het is een fijne manier om te onstpannen en mijn hoofd leeg te maken. En daar is niets mis mee, maar ik wil proberen om mijn Netflix-tijd iets te verminderen. Ik zou al mijn vrije tijd wel in Netflix kunnen steken, maar dat vind ik zonde en zo kom ik niet verder met een hoop andere dingen die ik wil doen, zoals lekker mijn nagels lakken met een maskertje op of eindelijk dat ene boek uitlezen. Er zitten ten slotte maar 24 uur in een dag, dus de uren die ik vrij heb wil ik zo efficiënt mogelijk besteden. Als jullie hier tips voor hebben dan zijn die meer dan welkom. <3

Meer naar buiten

Albert en ik hebben er sinds kort een gewoonte van gemaakt om zondag’s een wandeling te maken. Zo kletsen we lekker bij en halen we een frisse neus. Ik merk dat ik steeds vaker de behoefte heb om naar buiten te gaan. Op de dagen dat het winterse zonnetje schijnt is dat gevoel het sterkst.

Laatst ging ik ‘s avonds voor het eerst powerwalken om mijn hoofd leeg te maken en naar buiten te gaan. Ik had mijn earpods met fijne muziek in en ik merkte dat ik haast huppelend door de straten liep. Ik vond het heerlijk! Ik heb me dus voorgenomen om dit vaker te doen. Het is niet alleen gezond maar draagt in mijn geval ook nog eens bij aan mijn geluksgevoel. En vooruit, af en toe een foto maken van het moois wat ik onderweg tegenkom mag best. 😉

Meer rust

Door bovenstaande kleine veranderingen door te voeren hoop ik meer rust te creëren en een mooie balans te vinden. Ik hoop dat ik op deze manier meer gedaan krijg van hetgeen wat ik allemaal wil doen en dus minder tijd besteed aan het bingewatchen van mijn favoriete Netflix series. Het is niet zo dat ik dit ontzettend veel deed, maar bewust zijn van hoe ik mijn tijd nu eigenlijk besteed vind ik al een belangrijke stap om inzicht te krijgen in wat ik allemaal uitspook. En soms is een klein stapje in de goede richting al genoeg. 🙂

Ben jij veel online te vinden? Waar zou jij graag meer tijd voor vrij hebben?

Heel veel liefs Eveline

Delen:

11 Reacties

 1. 15 maart 2018 / 14:40

  Ik wil eigenlijk ook wel wat minder online zijn, maar bouw het langzaam af. Helemaal cold turkey lukt me niet hoor ;-). Maar vind dat continue verversen van Instagram zo stom, maar ik blijf het gewoon doen. Het is echt een standaard onderdeel van mijn leven geworden en ik zou zoveel meer nuttige dingen kunnen doen! Zoals lezen idd 🙂 echt iets wat ik meer wil doen.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 maart 2018 / 08:09

   Haha ja ik snap helemaal wat je bedoelt. Cold turkey zou ik ook niet kunnen hoor.. daarvoor vind ik het online zijn veel te leuk. 😉 Leuk dat je meer wil gaan lezen!

 2. 15 maart 2018 / 15:55

  Ik moet ook echt leren Instagram vaker te laten liggen. Ik vind de app niet eens heel leuk en toch betrap ik mezelf er zo vaak op dat ik al een kwartier hersenloos aan het scrollen ben! Heel slim om het maar twee keer per dag erbij te pakken.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 maart 2018 / 08:11

   Haha ja, verslavend is het he. Wat goed dat je probeert te minderen, omdat je het eigenlijk niet eens zo leuk vindt. Hopelijk werkt het bij je! 🙂

 3. 16 maart 2018 / 11:18

  Op zich lijkt een blogkalender me handig, maar ik weet van mezelf dat ik me toch niet aan die planning zou houden. Ik neem vaak impulsieve beslissingen en ga dan ‘s avonds iets drinken met collega’s of iets eten met m’n vriend, waardoor er van die planning niet veel zou overblijven. Ik heb daar een hele tijd terug trouwens eens een artikel over geschreven. 🙂

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 maart 2018 / 08:17

   Oh leuk ik ga je artikel even opzoeken! Eigenlijk werkt het bij mij als een weekplanning het beste. Helemaal 4 weken vooruit werken kan ik ook niet.. daar schuif ik te veel voor haha. Maar week voor week vind ik het wel erg fijn. Wel fijn om te weten dat het voor jou niet werkt, dan hoef je het ook niet te proberen, hihi. En gezelligheid met vrienden of je vriend is natuurlijk ook belangrijk!

 4. 16 maart 2018 / 11:32

  Ik ben best veel online te vinden. Deels ook voor mijn werk en deels omdat ik het zelf leuk vind. Maar het is al een stuk minder als voorheen. Het zou best nog eens minder kunnen. Daarom ga ik dit weekend nog meer minderen. Helemaal offline zijn gaat helaas niet, want ik heb een webshop die ik draaiende moet houden 🙂

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 maart 2018 / 08:20

   Wat knap dat je al zoveel hebt kunnen minderen. Ik ben benieuwd of het dit weekend gelukt is! 🙂

 5. 16 maart 2018 / 12:37

  Zelf waak ik er ook voor dat ik niet teveel tijd online besteed en zet daarom alle notificaties al uit (anders blijf je automatisch toch kijken). Ik ben dan ook graag buiten en dan houd ik mijn telefoon ook lekker in mijn zak. Gelukkig komt er weer mooi weer aan (ja toch, die lente gaat toch zeker wel komen na de kleine beer?) en dan vind ik het nog makkelijker om het online zijn te laten voor wat het is. Dan is een balans opmaken net wat makkelijker.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   20 maart 2018 / 08:22

   Wat een goede tip om alle notificaties uit te zetten! Dat ga ik ook eens proberen. 🙂 En ik ben het helemaal met je eens. In de lente en de zomer speelt dit bijna niet. Ik ben er wel aan toe hoor.. laat het zonnetje maar komen!

 6. 26 maart 2018 / 11:23

  Ik wilde ook minder online leven en meer offline, dus schakelde ik een week geleden al mijn notificaties voor social media uit op mijn telefoon. Ik zit nu veeeel minder doelloos op social media te scrollen en ik vind het echt een verademing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?