Initiatief: zorg voor je naasten

eveline fleur - favoriete blogs

Lieve lezers, vandaag heb ik een persoonlijk bericht voor jullie. Een oproep vanuit mijn hart. Ik hoop dat je het wilt lezen en een berichtje achterlaat als je dit hebt gedaan.

Het is 3 uur ‘s nachts wanneer ik dit schrijf. Ik heb dit stuk wel honderd keer geredigeerd. Niet omdat ik niet tevreden ben met de inhoud, maar omdat ik dit zo goed mogelijk wil verwoorden.

Ik schommel al twee dagen tussen verhoging en koorts. ‘s Nachts lig ik in mijn bed te shaken met opgezette lymfeklieren ter grootte van een gekookt ei en zweet ik mij te pletter. Slikken doet zeer en eten en drinken gaat moeizaam. Een typisch beeld van iemand met griep. Een aantal weken geleden zou ik berichtjes ontvangen hebben met ‘Getver, beterschap!’ en allerlei fruit emojis en zou ik geen moment twijfelen aan het feit dat ik griep heb. Maar nu is álles anders.

“Een aantal weken geleden zou ik berichtjes ontvangen hebben met ‘Getver, beterschap!’ en allerlei fruit emojis en zou ik geen moment twijfelen aan het feit dat ik griep heb. Maar nu is álles anders.”

De tijd waarin we leven is veranderd en ik vind het verschrikkelijk spannend. Zeker als moeder van het liefste dochtertje ter wereld dat vandaag precies 9 maanden oud is. Mijn kleine lieverd lag zelf twee dagen geleden te zweten, was huilerig en wilde alleen maar bij mama zijn. Ze at minder dan normaal, maar dronk gelukkig voldoende. Ik heb haar zo goed mogelijk verzorgd, lief toegefluisterd en heel veel geknuffeld. En toen papa thuis kwam van zijn werk nam hij het over.

Bericht aan alle ouders

Ook al is het doel van dit blogartikel anders, daar kom ik zo op, toch wil ik alle ouders een hart onder de riem steken. Voor het feit dat je er het beste van maakt, nu de scholen en kinderopvang dicht zijn. Dat je jouw kind(eren) alle aandacht geeft die ze verdienen en zo min mogelijk laat blijken dat jij je heus wel zorgen maakt. Aan al díe ouders wil ik laten weten dat je fantastisch bent.

“Als ík me al zorgen maak over dit virus, hoe bang moeten de risicogroepen dan wel niet zijn?”

Dat je in het eerste jaar als kersverse ouder door je baby wordt aangestoken is geen geheim. Vandaar dat ik nu dus met koorts in bed lig en dit schrijf omdat ik niet meer kan slapen. Ik lig te denken aan de onrustige tijd waarin we leven en aan hoe lang dit nog zal duren. Maar als ík me al zorgen maak over dit virus, hoe bang en bezorgd moeten de risicogroepen dan wel niet zijn? En iedereen die met klachten in het ziekenhuis ligt? En hóe fantastisch is het dan dat er zorgpersoneel is die de patiënten gerust kan stellen?

En zeggen dat ze voor dit beroep gekozen hebben en daarom niet meer lof verdienen dan een leraar, vakkenvuller, chefkok, administratiemedewerker of welk ander beroep dan ook, is in tijde van het virus onzin. Ja, iedereen is gelijk en belangrijk, maar de mensen in de zorg zijn degenen die in deze tijd van sociale onthouding en de tijd waarin zorgcentra hun deuren sluiten wél voor onze geliefden kunnen zorgen.

“Ik wil je oproepen een brief of high five te sturen naar alle ziekenhuizen en zorgcentra bij jou in de buurt, om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.”

Oproep: zorg voor je coronaasten

Daarom wil ik je oproepen om een brief te sturen naar alle ziekenhuizen en verzorgingshuizen bij jou in de buurt. Om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Ik heb een brief geschreven die je kan downloaden en printen, zodat de drempel om iets te sturen zo laag mogelijk is. Je hoeft alleen nog je naam eronder te zetten en je bent good to go. Zelf een brief schrijven is ook helemaal top. Of voor andere risicogroepen. Graag zelfs!

brief downloaden

High five voor de zorg

Heb je kinderen die mee willen doen? Laat ze met een vrolijke kleur verf een handafdruk maken op papier met daarbij de tekst “High five voor de zorg”. Zet de naam en leeftijd van je kindje(s) erbij en stuur deze mee met de brief. Geen verf in huis? Een hand omtrekken met een vrolijke stift of kleurpotlood en deze vervolgens inkleuren kan natuurlijk ook.

#zorgvoorjecoronaasten

Aan iedereen die dit leest wil ik vragen om je mobiel voor iets goeds te gebruiken. Stuur dit blogartikel naar je vrienden en familie via whatsapp, mail of sms en spoor ze aan een brief of high five te sturen. Zit je op social media? Deel dit bericht dan met de hashtag: #zorgvoorjecoronaasten en tag mij in je stories (@eveline.fleur) wannneer je Instagram gebruikt. Zo weet ik dat dit bericht gelezen wordt en jullie de gedachte met mij delen dat we nu, méér dan ooit, voor onze naasten moeten zorgen. Laten we dit sámen doen. We zitten nu eenmaal in hetzelfde wankele schuitje.

Als er straks één iemand is die deze brief of een high five stuurt, dan ben ik niet voor niets wakker gebleven. Dank je wel dat je zo lief bent om mee te doen en we samen hoop en liefde kunnen verspreiden. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en blijf gezond.

Heel veel liefs,

Eveline

Delen:

2 Reacties

  1. Joyce
    21 maart 2020 / 10:09

    Wat een mooi initiatief, je bent een topper!

  2. 21 maart 2020 / 20:10

    Heel mooi initiatief! Heel veel beterschap gewenst ♥!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?