Ik zei ja!

Ik zei ja!

Je leest het goed: Ik zei ja! Vandaag is het precies één week geleden dat mijn vriend mij ten huwelijk vroeg. Ik mag mijn lieve vriend nu dus al een week mijn verloofde noemen. Verloofde. Wow. Ik ben er nog steeds van in de wolken! Vandaag vertel ik je alles over hoe het is gegaan, maar ik waarschuw je alvast: het is echt, écht heel romantisch!

Vrijdag date night

Vrijdagavond is onze ‘date night’. Op deze avond doen we samen iets leuks, zoals samen een film of serie kijken, gezellig uit eten gaan, of ‘gewoon’ de kaarsjes aan en een wijntje drinken op de bank. Het is niet altijd zo luxe hoor. Zolang we maar samen zijn, vinden we het eigenlijk al goed. Gewoon quality time dus. Vorige week donderdag en op vrijdagochtend vroeg mijn vriend hoe laat ik thuis zou zijn. Ik gaf aan dat ik om 16.15 uur thuis zou zijn.

Ik had enorm veel zin om samen naar ons huis te gaan kijken, want mijn vriend was al de hele dag vrij om er allerlei dingen voor te regelen. Ik was erg benieuwd hoe de vorderingen er uit zouden zien. Ik dacht dat mijn vriend om die reden vroeg hoe laat ik er zou zijn. Boy was I wrong.. 😉

Een mysterieuze envelop

ik-zei-ja-rode-envelop

Toen ik thuis kwam lag er een glanzende rode envelop op de grond met verse rozenblaadjes er omheen. Super romantisch! Ik stapte meteen met een glimlach naar binnen en riep nog “Schatje..?”, maar kreeg geen antwoord. Ik maakte de envelop open en haalde er een kalender uit waarop de huidige dag omcirkeld was.

ik-zei-ja-kalender

Daaronder stond een tijd: 16.30 uur. Ik draaide de kalender om en zag dat er een sticky note aan vast zat geplakt, met de tekst:

“Be ready when the bell rings”

Ik keek op de klok en trok de conclusie dat mijn vriend om half 5 voor de deur zou staan. Dit heeft hij in het verleden ook wel eens als verassing gedaan, toen ik nog in Ridderkerk woonde (mijn vriend is echt romantisch.. hihi).

Ik poetste snel mijn tanden, deed wat parfum op en checkte mijzelf (met vlinders in mijn buik) in de spiegel. Oké, ik ben er klaar voor. Ondertussen had ik mijn beste vriendin, die op vakantie was, al over de huidige situatie geappt en ze was net zo nieuwsgierig als ik.

En toen ging de bel..

Ik liep naar de intercom en zag tot mijn verwarring dat niet mijn vriend, maar een onbekende man voor de deur stond. Ik drukte op een knopje zodat de man naar boven kon komen en zag op de achtergrond nog een auto met knipperlichten aan staan. Omdat de deur beneden niet altijd open gaat werd ik op mijn mobiel gebeld dat er een taxi klaar stond. Ik appte mijn vriend nog “moet ik instappen?” en liep naar beneden.

ik-zei-ja-taxi

Er stond een prachtige zwarte Tesla voor mij klaar. De taxichauffeur zei me vriendelijk gedag en deed de deur voor mij open, zodat ik in kon stappen. Eenmaal in de taxi zei ik lachend dat ik van niets wist en geen idee had waar we heen zouden gaan. De chauffeur vroeg nog grappend of ik mijn tandenborstel bij me had en begon te rijden. Vol spanning en met een glimlach op mijn gezicht wachtte ik af. Ik stuurde nog snel een appje naar mijn vriendin: “OMG, ik zit in een super mooie taxi en ik heb geen idee waar we heen gaan!” en zij stuurde terug: “OMG, zo lief! Hou me op de hoogte!” en ik besloot om verder van het moment te genieten en mijn telefoon weg te stoppen.

Ik zag dat we de boulevard op reden en de taxi stopte uiteindelijk bij ons favoriete sushi restaurant. De chauffeur wenste mij veel plezier en ik stapte netjes voor het restaurant uit. De deur van het restaurant werd voor mij open gedaan en ik werd verwelkomt door een ober. Wow, wat een luxe! Ietwat nerveus omdat ze mij al verwachtten, liep ik naar binnen..

Het restaurant

ik-zei-ja-het-restaurant

Ik werd naar een tafeltje gewezen en zag mijn knappe vriend daar zitten. Het was hetzelfde tafeltje dat wij hadden toen we daar gingen eten nadat we ons huis hadden gekocht. Wow! Ik omhelsde en zoende hem en zei dat hij er goed uit zag. Hij knuffelde me en we gingen zitten. Even ging het door mijn hoofd: zou hij me ten huwelijk vragen? Hier in het restaurant? Het was er best rustig.

Hij excuseerde zich en ging even naar het toilet. Ik bestelde ondertussen een wijntje en was toch wel erg benieuwd. Een serveerster bracht me mijn bestelde wijntje en kwam ook met een bekende glanzende rode envelop aan. “Ik heb de instructie gekregen dit aan u te geven.” Een beetje verrast zei ik lachend: “Oh. Nou, bedankt!” Ik maakte de envelop open en vond daar een eenzelfde A4 papier met de tekst:

ik-zei-ja-het-menu

Verbaasd zat ik met de brief in mijn handen, met mijn ogen te knipperen. Huh? De taxi heeft me net toch afgezet? En ik heb net een wijntje besteld! Ik wachtte twee minuutjes af en nam een paar slokjes van mijn wijn. Nieuwsgierig liep ik naar voren om te kijken of de taxi er nog zou staan en de serveerster stond met mijn jas en twee pakjes in haar handen klaar. Ik bedankte haar, stapte in de taxi en maakte daar de pakjes open..

Sorry, het is best een lang verhaal geworden dus ik heb de proposal in twee delen uitgewerkt. Ga snel verder naar deel 2.

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin of via Instagram.

Delen:

15 Reacties

 1. 11 november 2016 / 21:10

  Ooooh wat doe je me aan, haha? Ik wil deel 2! Tot nu toe al ontzettend romantisch haha, wauw ♥

  • 11 november 2016 / 22:17

   Haha sorry!! 🙈 Ik zat het met een grote grijns te tikken hihi. x

 2. Astrid
  12 november 2016 / 11:22

  Gefeliciteerd met jullie verloving!! Idd superromantisch verhaal. Leuk geschreven ook! Hopelijk komt het vervolg gauw online… Ben benieuwd!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 november 2016 / 18:05

   Dank je wel! <3 Het vervolg komt komende week online! x

 3. 12 november 2016 / 14:14

  Wat spannend!!! Ik vind het nu al heel gaaf zeg. Gefeliciteerd!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 november 2016 / 15:27

   Jaaa ik vond het echt super spannend! Ik zat met klamme handjes in de taxi, haha. Dank je wel! <3

 4. 13 november 2016 / 20:49

  Wauw wat spannend zeg! Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verhaal. 1 ding is zeker: je vriend is echt super romantisch en lief!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   15 november 2016 / 08:01

   Ahw dank je wel! Dat vind ik ook hihi. <3 Het vervolg komt woensdag online! x

  • Eveline Fleur
   Auteur
   15 november 2016 / 08:26

   Dank je wel! <3

 5. 15 november 2016 / 10:38

  Omg je maakt me nieuwsgierig!! Gefeliciteerd! Wat ontzettend lief en wat een romantische vriend heb jij zeg, WANNEER KOMT DE REST?! Haha!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   15 november 2016 / 13:25

   Dank je wel! <3 Jaaa hij is echt heel romantisch hihi. <3
   Hahaha, de rest komt MORGEN online!!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   17 november 2016 / 07:40

   Dank je wel, wat lief! <3

 6. 19 november 2016 / 19:39

  Ga snel deel 2 lezen, zo super lief en romantisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?