Ik volgde de MAC All About Eyes Masterclass en dit is wat ik leerde

Ik volgde de MAC All About Eyes Masterclass en dit is wat ik leerde

Een week geleden kreeg ik een mail van MAC Cosmetics, of ik mee wilde doen aan de MAC All About Eyes Masterclass. Het was een virtuele masterclass over het laten stralen van je ogen. Dit is wat ik ervan geleerd heb.

Mijn nagels en lippen zien er iedere keer anders uit, maar mijn dagelijkse ooglook is eigenlijk al jarenlang hetzelfde. Een zwarte of bruine eyeliner of oogpotlood en een fijne mascara. Maar sinds deze masterclass ziet mijn dagelijkse ooglook er 100% anders uit. Ik krijg zelfs regelmatig complimenten dat ik er goed uit zie. Of dat nu ligt aan mijn zwangerschaps glow of aan deze nieuwe ooglook.. complimentjes zijn altijd fijn om te krijgen natuurlijk. Ik voel me in ieder geval happy met de nieuw verworven skills. Ik ga er vanuit dat dit voor de meeste dames oud nieuws is, maar mocht je net als ik een wat meer basic ooglook maken dan kunnen deze tips gamechanging zijn.

Dit is wat ik leerde van de masterclass met MAC make-up artist Harley:

 • Gebruik een goede primer onder je oogschaduw, zodat je oogschaduw goed hecht. Zo kan je langer van je ooglook genieten.
 • Pakt je glitter oogschaduw niet goed? Maak dan je kwast of vinger nat en dep het op je oog. De glitter pakt nu veel beter.
 • De keuze voor warme of koude kleuren is heel belangrijk. Ben je een warm of koel type? Gebruik dan kleuren die daarbij aansluiten. Anders kan je uiteindelijke ooglook je flets doen overkomen.
 • Heb je last van fall-out (oogschaduw poeder dat van je kwast op je gezicht valt), dan kan je twee dingen doen om dit te voorkomen:
  • Poeder je foundation af. Als je dan fall-out hebt veeg je dit weg met een grote foundationbrush.
  • Breng nog geen concealer onder je ogen aan, maar maak eerst je ooglook. Zo kan je de fall-out makkelijk wegwerken. Deze tip gebruik ik zelf erg graag, aangezien ik mijn gezicht niet afpoeder.
 • En als je dan een mooie ooglook hebt gemaakt, wil je natuurlijk niet dat er mascara op komt. Dit voorkom je door tijdens het aanbrengen je spiegel onder je gezicht te houden (alsof je per ongeluk een 3 kinnen selfie maakt) en op die manier de mascara aan te brengen. Zo hebben je wimpers voldoende afstand en voorkom je dat je ooglook wordt verpest met mascara.

En dit is waar ik zelf achter kwam:

 • De kwaliteit van je brushes maakt écht uit en dit zie je terug in je uiteindelijke ooglook.
 • Blenden is helemaal niet zo moeilijk als het soms lijkt.
 • Bouw je kleuren langzaam op en gebruik niet te veel in een keer.
 • Durf meer oogschaduw te gebruiken dan je in eerste instantie zou doen als je nooit veel oogschaduw gebruikt. Het komt je resultaat ten goede.
 • Het veranderen van je make-up look is fantastisch.

Haha, je merkt, ik ben helemaal enthousiast. Ik ga de komende tijd lekker experimenteren met mijn ooglooks. Ik heb nu een mooie basis waarop ik verder kan bouwen. Ik ben benieuwd hoeveel lezers al skilled zijn in het maken van mooie ooglooks. Of ben jij juist iemand die iets aan deze tips heeft gehad? Ik hoop hoe dan ook dat je het leuk vond om naar mijn enthousiaste verhaal te “luisteren”.

Liefs Eveline

Delen:

3 Reacties

 1. 21 november 2020 / 14:16

  Wat een fijne tips! Ik zweer echt bij een goede oogschaduwbasis, dat maakt zo veel verschil!

  • Eveline
   Auteur
   21 november 2020 / 19:34

   Leuk om te horen! Als je nog een tip hebt voor een goede oogschaduwbasis dan houd ik mij zeker aanbevolen!

 2. 6 mei 2022 / 18:04

  Wat een mooie look; staat ontzettend mooi! Goed idee om de kleuren inderdaad langzaam op te bouwen! Gr Carla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?