Voor onze huwelijksreis naar Fuerteventura?

betancuria fuerteventura

Toen wij op zoek waren naar een mooie huwelijksreisbestemming, overwogen wij Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden.

Wij waren op zoek naar een bestemming met een warm zonnetje én een plek waar we ultiem konden ontspannen. Zo overwogen wij onder andere Cyprus en Griekenland, maar ook Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden.

Fuertevenwattus?

Wij zijn allebei nog nooit op de Canarische Eilanden geweest, maar het moet daar fantastisch zijn als ik naar de foto’s kijk. Het eiland wat (van alle eilanden) er in mijn ogen het meest idyllisch uitzag, was Fuerteventura. Prachtige parelwitte stranden, een helderblauwe zee en lekker veel zon. Het leek ons de ideale combinatie om compleet tot rust te komen. Omdat wij in de herfst trouwden en het in die maand in onze ogen toch wat te onzeker was qua warme temperaturen, hebben wij er toch voor gekozen om tijdens onze huwelijksreis verder te vliegen dan de Canarische Eilanden (namelijk de Dominicaanse Republiek!).

Toch zou ik nog steeds eens naar Fuerteventura willen gaan. Het wordt ook wel de Cariben van Europa genoemd en het is helemaal niet ver (maar 4 uur vliegen)! Ben jij er wel eens geweest?

Overigens staat er altijd een briesje, waardoor veel kitesurfers er naartoe gaan. Nu is dat niet echt mijn ding, maar als je er van houdt kan het één van de redenen zijn om in het vliegtuig te stappen. Ook als je een relaxtypje ben en van de zon houdt, is het een eiland om op je lijstje te zetten, want het is daar vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden. Zucht, dat klinkt heerlijk zeg! <3

fuerteventura la concha

Bron

Naast de prachtige stranden met helderblauwe zee zijn er genoeg andere bezienswaardigheden, zoals het historische dorpje Betancuria, de oude hoofdstad van Fuerteventura (echt instagram waardig overigens!),maar ook verschillende natuurparken. Wij hebben verder nog geen vakantieplannen, maar wie weet gaan we nog eens naar de Canarische Eilanden. Het lijkt me echt prachtig! Ben jij al eens op de Canarische eilanden geweest?

Wist je trouwens dat..

  • Er 80.000 mensen op Fuerteventura wonen en er maar liefst 100.000 geiten rondlopen? Schattig!
  • Fuerteventura van vulkanische oorsprong is?
  • Een aantal van de stranden hierdoor zwart zijn? Zoals zwart zand op Playa de los Muertos of grote zwarte kiezelstenen op Playa Pozo Negra.
  • De Canarische roodborsttapuit een zeldzame vogelsoort is die alleen op Fuerteventura voorkomt?
  • Fuerteventura meer dan 150 zandduinen en lange zandstranden heeft? Genoeg stranden om op te chillen dus. ­čśë

Zou jij Fuerteventura eens willen bezoeken?

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube. <3

€€

Delen:

1 Reactie

  1. 30 april 2018 / 15:50

    Wat leuk om daar naar toe te gaan als huwelijksreis! Wij gaan naar Kreta, ook onze huwelijksreis. Maar de Canarische Eilanden (Lanzarote, vooral) staat ook nog bij ons op het lijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?