Hotspot: Pepernotenfabriek van Delft

Hotspot: Pepernotenfabriek van Delft

Laatst waren Albert en ik met zijn ouders in Utrecht omdat we gezellig naar een concert van Michael Prins gingen. We maakten er een gezellig dagje van en gingen van tevoren nog even Utrecht in. Spontaan liep ik daar tegen de pepernotenfabriek ‘van Delft’ op en maakte een sprongetje van geluk. 

Ik had wel van de pepernoten winkel gehoord, maar geen één bij ons in de buurt gezien. Deze pepernoten winkel heeft maar liefst 50 soorten pepernoten (wow) en is alleen rond Sinterklaas in een paar steden in Nederland te vinden. Dat maakt deze tijdelijke winkel natuurlijk één groot feest en een echte hotspot.

Producent Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. De laatste jaren heeft het bedrijf tal van nieuwe luxe pepernoten geïntroduceerd. Dit jaar is het assortiment aangevuld met roomboter kruidnoten volgens oud recept.

We gingen naar binnen en keken onze ogen uit bij de vrolijk uitziende pepernoten. Denk aan smaken als appeltaart, bitterkoekjes, caramel, limoncello, tompouce, framboos of tiramisu. Heerlijk toch?

Er is echt ontzettend veel keuze! We namen vier verschillende smaken mee, en een zakje caramel voor mijn schoonvader. ๐Ÿ˜‰ Ik kan je alvast vertellen dat de pepernoten heerlijk zijn! Albert had zelfs al van één van de zakjes gesnoept nog voordat ik ze kon vastleggen, haha. ๐Ÿ˜‰

We namen de smaken bitterkoekjes, stroopwafel, appeltaart en tiramisu mee en ze zijn echt ontzettend lekker! Ik ben heel enthousiast, haha. Ik vind het zo’n leuk concept! ๐Ÿ™‚

Zien ze er niet heerlijk uit? Mocht je nog tijd hebben, zou ik zeker even een kijkje nemen. De winkel is na Sinterklaasavond nog eventjes in o.a. Utrecht te vinden.  Voor meer informatie kan je ook kijken op de website van de pepernotenfrabriek. Voor nu wens ik je een hele fijne Sinterklaasavond!

Liefs Eveline

Welke kruidnoten zou jij wel willen proeven?

 

Delen:

10 Reacties

 1. 5 december 2017 / 08:51

  Oooh jammie! Ik heb helaas geen tijd om vandaag te gaan, maar vanavond vier ik Sinterklaas met vriendinnen en die hebben gelukkig wel ingeslagen.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   5 december 2017 / 19:54

   Wat gezellig! Heel veel plezier alvast. ๐Ÿ™‚

 2. 5 december 2017 / 20:45

  Ik ben wel benieuwd naar de appeltaart smaak eigenlijk. Lijkt me op zich best wel raar, maar wel heel lekker!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   6 december 2017 / 19:49

   Ja het is bijzonder dat ze allerlei andere smaken kunnen hebben dan normale kruidnoten, maar het is erg lekker. Zeker een aanrader! ๐Ÿ™‚

 3. 6 december 2017 / 14:01

  Hmmm doe mij ze allemaal maar hahaha! Ik ben nu nog een zakje truffelkruidnoten aan het opeten, dat is ook echt wel een favorietje hoor! Leuke winkel, zou er ook wel eens naartoe willen!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   6 december 2017 / 19:48

   Oh heerlijk, eet smakelijk! ๐Ÿ™‚

 4. 6 december 2017 / 20:43

  Wat leuk dat je spontaan tegen deze winkel aanliep! Ik had er tot een maand geleden nooit van gehoord, maar toen ik laatst relatiegeschenken moest bestellen, stuitte ik toevallig op deze winkel en hebben we hier een par honderd pepernotenpakketten besteld. Ik vind het zo’n leuk concept en onze relaties waren er ook heel blij mee ๐Ÿ™‚ Echt heel bijzonder om al die smaken pepernoten te zien! Er zitten hele aparte tussen ๐Ÿ˜‰

 5. 6 december 2017 / 21:21

  Inderdaad een leuke hotspot. We hadden er in Nijmegen ook 1 en zijn toen met 3 zakken de deur uit gegaan ๐Ÿ™‚

 6. 10 december 2017 / 20:35

  Ja leuk (en lekker!) Ik ben in die van Leiden geweest. ZOVEEL lekkers hihi

 7. 21 december 2017 / 12:45

  Die in Den Haag is ook al zo’n feest! Had nog nooit zoveel pepernoten bij elkaar gezien haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?