Hof van doorns en rozen 1 – Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen 1 – Sarah J. Maas

Ik was één van de gelukkigen die het boek Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas had gewonnen. Omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen stopte ik in mijn boek van After en begon ik te lezen in het boek van Hof van doorns en rozen. En wow! Dit is er één zoals ik in lange tijd niet heb gelezen.

Hof van doorns en rozen deel 1

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Feyre woont samen met haar manke vader en twee oudere zussen in een klein vervallen huisje. Op het sterfbed van haar moeder heeft Feyre  moeten beloven dat ze altijd voor haar zussen en haar vader zou zorgen, en beloofd is beloofd. Daarom gaat Feyre vaak op jacht om het gezin van eten te voorzien en de vachten te verkopen voor geld. Op een dag ziet ze een gigantisch gevaarlijke wolf in het bos en lukt het haar deze dood te schieten. De vacht brengt een hoop geld binnen en het vlees is goed om het gezin voor twee hele weken van eten te voorzien!

De volgende dag staat er echter een monster voor hun deur die eist dat Feyre mee gaat. Hij zegt dat de gedoodde wolf geen gewone wolf was, maar een Elfide (één met speciale krachten) van het rijk achter de muur. Feyre moet als straf noodgedwongen met het monster Tamlin mee. Een leven voor een leven. Eenmaal in het rijk van Tamlin, het lentehof genaamd, blijkt dat ze niet als gevangene hoeft te leven zolang ze maar in het kasteel blijft. Daarbuiten is het namelijk levensgevaarlijk voor mensen. Maar is ze in het kasteel wel veilig? Er komen namelijk steeds meer gevaarlijke Elfide over de grens heen om schade aan te richten. Waarom komen ze van zo ver naar het lentehof toe? Heeft het iets te maken met de vloek die over het land heerst? En wie zit daar eigenlijk achter?

Er wordt gezegd dat het verhaal een beetje lijkt op beauty en the beast, maar dat vind ik afdoen aan de pracht van dit verhaal (hoe mooi beauty en the beast zelf ook is). Hof van doorns en rozen is namelijk veel meer dan dat. Het is super spannend, origineel, luguber, romantisch, magisch en natuurlijk erg fantasierijk. Sarah J. Maas beschrijft alles heel gedetailleerd waardoor je al snel in de wereld van Feyre en de Elfiden wordt gezogen.

Ik vind het echt heel jammer dat ik dit boek uit heb! Gelukkig komt deel 2: ‘Hof van mist en woede’ in juli al uit.

9

Hof van doorns en rozen | Sarah J. Maas
van Goor | februari 2016

Delen:

6 Reacties

  • 24 mei 2016 / 10:25

   Ja, het is echt een aanrader!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   6 juni 2016 / 09:16

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan zal vinden. Laat je het me weten? <3

 1. Lisa
  1 september 2016 / 15:20

  Klinkt goed! Is deel twee net zo goed als dit deel?

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 september 2016 / 15:26

   Ik heb deel twee nog niet gelezen dus daar kan ik (helaas) nog niets over zeggen. ­čśë

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?