Gezonde levensstijl hervatten na de feestdagen

Gezonde levensstijl hervatten na de feestdagen

Omdat ik in de aanloop naar de bruiloft veel gesport heb, wilde ik even tot rust komen. Om die reden heb ik het de afgelopen tijd rustiger aan gedaan, maar richting het einde van het jaar ben ik de gezonde lifestyle langzaam weer aan het oppakken. 

Door het langzaam op te pakken hoop ik de goede voornemens voor te zijn en ervoor te zorgen dat het weer routine wordt. Zo wil ik o.a. weer meer gaan fietsen. Ik vind het heerlijk om door de duinen of door het bos te fietsen, alhoewel de wind aan de kust soms een uitdaging is.

Toen Stella Fietsen mij vroeg of ik één van haar elektrische fietsen wilde testen, hoefde ik daar dus niet lang over na te denken. Ik had nog nooit op een elektrische fiets gezeten, dus het leek me ontzettend gaaf om het te proberen. Albert en ik gingen naar het test center in Rijnsburg en mochten allebei op een Stella fiets rijden. Ik vind dat soort dingen zo leuk!

Meer fietsen

Zeker in de winter is het irritant als er veel wind staat, want het is ontzettend koud en je moet veel trappen om vooruit te kunnen komen. Een elektrische fiets ondersteunt je in zo’n geval bij het fietsen en ik vond het heerlijk. Het verbaasde me eigenlijk hoe licht en makkelijk het fietst.

Ik mocht op een zwarte Stella fiets rijden. Hij ziet er gewoon uit als een normale fiets vind je niet?

Onze fietsen hadden 9 verschillende standen, waarbij stand 1 de zachtste stand was (met het minst ondersteuning) en stand 9 het hardst. Stand 9 durfde ik stiekem niet te gebruiken, want dat gaat echt ontzettend hard. Als je de fietst snel op stand 4 zet, voel je al dat de fiets gas geeft en gaat versnellen. Dit kan dan natuurlijk alleen als je zeker weet dat er geen verkeer aankomt en je op een rechte weg rijdt, of wanneer je meer ervaring hebt met het rijden op een elektrische fiets. šŸ˜‰ Op de foto staat de fiets op stand 1 (PAS 1). Albert heeft zijn fiets wel op stand 9 gezet en dat ging super snel!

Ik vond het in ieder geval heerlijk fietsen en ik begrijp nu waarom steeds meer Nederlanders fietsen met een elektrische fiets. Het is echt niet alleen voor ‘de oudjes’ en ik vind het eigenlijk ontzettend luxe. Het lijkt me heerlijk bij tegenwind of als je een grote heuvel op moet fietsen. Daarnaast kan je gemakkelijker langere afstanden afleggen, zoals het volgen van mooie fietsroutes in de lente of zomer, omdat je simpelweg niet zo veel hoeft te trappen in vergelijking met een normale fiets.

HIIT workout en krachttrainingen

Naast fietsen wil ik door blijven gaan met mijn HIIT en krachttrainingen, zodat ik de kantoordagen fit door kan komen. Ik vind het altijd zo fijn als ik gesport heb, het geeft zo’n voldaan gevoel!

Verder is het weer back on track met de normale, gezonde porties eten. Rond de feestdagen en tijdens vakanties eet ik altijd meer dan normaal en dat is ook helemaal niet erg, maar daarna vind ik het altijd extra fijn als ik weer ‘normaal’ kan eten. Zo at ik laatst een heerlijk romige, groene pasta! Ook kreeg ik het kookboek ‘on the go’ van Rens Kroes van Albert met kerst (dank je wel lieverd!), dus ik kan niet wachten om daar wat receptjes uit te maken!

Apple Watch

Om mezelf extra te motiveren heb ik ook nog een Apple Watch gekocht. Zo kan ik o.a. mijn hartslag en verschillende workouts en dus verbrande calorieën gemakkelijk bijhouden. Ik zal er binnenkort meer over vertellen!

Wat doe jij om je gezonde levensstijl te hervatten na de feestdagen, of ben je nog on track? En heb jij al eens op een elektrische fiets gereden?

Tip: Lees ook mijn andere artikelen over een gezonde levensstijl.

Liefs Eveline

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?