De voordelen van vitamines en mineralen

vitamines en mineralen testen

Aan het einde van afgelopen jaar schreef ik dat ik in 2017 nóg gezonder wil eten en leven. Er zitten super veel voordelen aan een gezonde lifestyle en ze spreken mij allemaal aan. Om dit te kunnen bereiken zal ik onder andere op tijd moeten slapen, (nog) gezonder eten, meer water moeten drinken en sporten. Kortom: nóg beter voor mijn lichaam zorgen.

Op tijd slapen? Jep. Een goede nachtrust is belangrijk aangezien je lichaam ‘s nachts herstelt en met al dat sporten is dat natuurlijk wel belangrijk. Om het herstel te bevorderen en mijn lichaam niet te zwaar te belasten slik ik ter ondersteuning extra vitamines en mineralen. Drogistplein.nl is zo lief geweest om mij een aantal vitamines en mineralen op te sturen en mij te helpen bij mijn healthy lifestyle. Ik heb ze thuis getest en ik vertel je graag wat ik hiervan vind.

Multivitamines + Ginseng

voordelen van vitamines en mineralen - davitamon energie boost

Over een vitamine en mineralen boost gesproken. Er zitten maar liefst 15 verschillende vitamines en mineralen in één bruistablet! Dit tabletje zorgt voor extra energie bij vermoeidheid, verhoogd je weerstand tegen stress en is goed voor je geheugen en concentratievermogen. Daarnaast zit er ginseng in wat goed is tegen vermoeidheid, een slecht humeur, het werkt ontstekingsremmend en geeft je immuunsysteem een boost. Maar dat is nog niet alles! Ginseng remt je eetlust, versnelt je stofwisseling en verhoogt de verbranding van lichaamsvet. Een ideale ondersteuning bij een actieve lifestyle dus!

Tipje: doe de tablet wel eerst in een leeg glas en giet daar wat water overheen en gooi dus niet je tablet in een vol glas water. Als je dit doet dan smaakt de bruistablet naar een tablet i.p.v. sinaasappels. Mijn verloofde en ik vonden deze energie boost zo lekker, dat we nu elke ochtend aan een glaasje zitten. Haha. Ik heb inmiddels nog twee extra doosjes gehaald. (Oeps!)

Vitamine D

voordelen van vitamines en mineralen - davitamon vitamine d

Vitamine D is goed voor de werking van je spieren en zorgt voor sterke botten en tanden. In eerste instantie dacht ik vanwege de kleur van de verpakking, dat het een vitamine was voor ‘s nachts en vervolgens dacht ik dat je hem in water op moest lossen, omdat het een smelttablet was. Maar niets was waar haha! Goed lezen Eef.. Het is een tablet wat je op je tong laat smelten. Het smaakt naar citroen en smelt inderdaad langzaam op je tong. Het tabletje smaakt niet ‘tabletterig’, maar gewoon naar een citroensnoepje dus dat is fijn! Er zitten maar liefst 120 tabletjes in een potje dus je kunt er een derde van het jaar 2017 mee doen als je er elke dag één zou nemen.

Magnesium

voordelen van vitamines en mineralen - davitamon magnesium voor de nacht

Magnesium is goed voor je hart, je spieren, voorziet je lichaam van energie en werkt stress verlagend. Naast al deze voordelen zit er ook nog eens calcium, vitamine B2, B3 en D in. Deze nachttablet is wat aan de grote kant, maar slikt toch makkelijk door. Met dit tabletje weet ik zeker dat mijn lichaam goed kan herstellen na een flinke krachttraining work-out. En dat slaapt dubbel zo lekker. πŸ˜‰

Wil jij ook gezonder gaan leven of heb je nog vitamines of mineralen nodig om je voorraad aan te vullen? Drogistplein heeft vanwege de goede voornemens 25% tot 50% korting op vitamines en mineralen!

Ik vind het leuk om van je te horen: Slik jij (aanvullend) vitamines en/of mineralen? 

Delen:

15 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 18:43

  Ik slik nu even Vitamine D en het helpt mij enorm tegen een winterdip! πŸ™‚

  • Eveline Fleur
   Auteur
   12 januari 2017 / 07:40

   Wat fijn dat het zo goed helpt! Extra vitamine D in de winter is altijd goed inderdaad. πŸ™‚

 2. 12 januari 2017 / 11:52

  Wat een interessant stuk, ik heb heel lang getobt met mijn blaasonsteking en sinds ik de vitamine bruistabletten drink met c1000 is het weg! extra vitamine helpen mijn lichaam ook echt.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 januari 2017 / 07:36

   Ah, dank je wel! πŸ™‚ Bizar dat vitamines zoveel kunnen doen he. Fijn dat het zo goed helpt Rachel!

 3. 12 januari 2017 / 15:19

  Goed artikel! Slik nu weer vitamine D en merk echt verschil. Doe het nu al een aantal jaar, echt heel erg raadzaam om te doen voor mensen met een gevoeligheid voor somberheid.
  xx Frederique
  http://fablefrique.com

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 januari 2017 / 07:41

   Dank je wel, leuk om te horen! Wat fijn dat het zo goed helpt. Bijzonder dat vitamines zo goed voor je lichaam zijn he. Vitamine B en Magnesium kunnen overigens (in combinatie met vitamine D) ook tegen somberheid helpen. πŸ™‚

 4. 12 januari 2017 / 16:55

  Goed stuk! Het meeste probeer ik uit mijn voeding te halen. Wat ook goed lukt want mijn cholesterol waarden zijn nog nooit zo laag geweest. De dokter wilt dat ik medicatie neem om mijn waarden laag te houden. Mooi niet πŸ™‚

  Ik slik wel supplementen, als veganist probeer ik dit zo goed mogelijk aan te vullen. Zo neem ik magnesium, vitamine d, vitamine B12 en een multivitamine.

  Grt Willem

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 januari 2017 / 07:46

   Dank je wel Willem!
   Ik ben nieuwsgierig: Zijn je cholesterol waarden gezakt sinds je veganist bent of was je dat al langer?
   Haha, ik begrijp dat je het liever met voeding en dus zonder medicatie op wilt lossen. Knap hoor! Fijn dat het zo goed helpt! πŸ™‚

  • 13 januari 2017 / 10:14

   Dank je wel. Sinds ik anders eet naar beneden gegaan idd. Mooi hè. Nature takes control

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 januari 2017 / 15:22

   Haha, ja fantastisch! Volgens mij hebben we er niet eens genoeg kennis over wat eten allemaal met het lichaam doet. (zowel gezond als ongezond) πŸ™‚

 5. 13 januari 2017 / 13:47

  Interessant artikel, zelf slik ik geen mineralen of vitaminen. Heb er nog niet eerder aan gedacht of behoefte aan gehad.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   13 januari 2017 / 15:24

   Ohh ja dat kan natuurlijk ook. Mooi toch dat het niet nodig is? πŸ™‚

 6. 14 januari 2017 / 14:42

  Oh onwijs handige tip over het bruistablet. Ik doe het namelijk wel altijd op die manier en zo smaakt ie inderdaad naar bruistablet en krijg ik het echt niet weg. Misschien eens andersom proberen.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   15 januari 2017 / 17:17

   Ja ik zou het zeker even proberen! πŸ™‚

 7. 31 januari 2017 / 23:05

  Ik ben ook dit jaar begonnen met een gezonder leven, waaronder dus magnesium. Alleen vind ik het zo irritant dat je ze 3x daags moet nemen (die van mij dan), dus daar moet ik nog even aan werken. Oh ja en meer drinken πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?