Deze (maaltijd)salade MOET je gegeten hebben

broccoli couscous met erwten en feta

Wauw, het is al weer even geleden dat ik een health artikel heb geschreven. Deze keer heb ik een heerlijke salade voor je en die moet je geproefd hebben!

Tijdens het opstellen van het weekmenu zocht ik naar een makkelijke en gezonde maaltijd. Dus toen ik de Broccoli couscous met erwten en feta-salade van chicks love food tegenkwam zette ik hem direct op het lijstje. Ik haalde de boodschapjes en maakte de maaltijd klaar. Ik moet eerlijk toegeven dat het er echt heel speciaal uit zag en het was erg lekker! Ik heb de salade de volgende dag als lunch gegeten, dus als je nog wat over hebt gooi het dan vooral niet weg maar stop het in je lunchbox!

Ik heb het recept voor het gemak hieronder gezet, maar het originele recept vind je op de website van Chickslovefood. In plaats van verbrokkelde feta gebruikte ik overigens de saladeblokjes van Apetina wat ik erg lekker vond.

Ingrediënten

 • 2 stronken broccoli
 • 2-3 takjes munt
 • 150 g kikkererwten
 • 150 g doperwten (diepvries of uit een pot)
 • 50 g walnoten
 • 50 g feta

Hoe maak je het kaar?

 • Snijd de broccoli in roosjes, doe de roosjes in de keukenmachine en vermaal ze tot kleine korreltjes.
 • Hak de munt fijn.
 • Laat de kikkererwten en de doperwten (als je doperwten uit een pot gebruikt, anders moet je ze even kort blancheren) goed uitlekken.
 • Verhit een scheutje olie in een pan.
 • Meng de kikkererwten en de doperwten met de broccoli couscous en bak het geheel zo’n 4 minuten in de pan.
 • Voeg daarna de munt, een scheutje olijfolie en flinke snuf peper en zout toe.
 • Hak de walnoten fijn en verbrokkel de feta.
 • Verdeel de broccoli couscous over twee borden, verdeel de walnoten en de feta erover en serveer.
 • Eet smakelijk!

Nogmaals, alle credits voor dit heerlijke recept gaan naar Nina & Elise van Chickslovefood. Dank je wel girls!

Zou jij dit recept proberen?

Delen:

2 Reacties

 1. Albert
  6 april 2018 / 09:18

  Heerlijke salade! X

 2. 11 april 2018 / 10:00

  Oeh dat ziet er inderdaad heel lekker uit! Perfect voor de komende tijd met dit lekkere lente weer! Dan eet ik namelijk steeds meer frisse salades. Ik ga je recept onthouden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?