De leukste bodyplans om te proberen

De leukste bodyplans om te proberen

Ben je op zoek naar een leuk bodyplan maar weet je niet welke? Of ben je toe aan verandering of zoek je wat afwisseling in je trainingsschema? Vandaag zet ik de leukste bodyplans om te proberen voor je op een rij.

Bikini Body Plan – Kayla Itsines

de-leukste-bodyplans-bikini-body-guide-kayla-itsines

Kayla Itsines is vooral via Instagram bekend geworden door de vele voor en na foto’s van haar Bikini Body Plan gebruikers. Ik heb haar plan zo’n 4 maanden gevolgd en zag enorm veel resultaat. Het vergt wel veel disclipline en doorzettingsvermogen, maar dat is bij alles natuurlijk wel (als je iets graag wilt). Ik merkte wel dat het niveau van haar plan erg hoog lag. De trainingen warden al snel zwaarder, terwijl ik het met bepaalde spieren gewoon nog niet voor elkaar kreeg. Loop je hier zelf ook tegenaan, dan kun je de eerdere weken het beste herhalen totdat je het wel kunt. Je spieren leren gelukkig snel en ik voelde mij steeds sterker worden! BBP is het eerste plan wat ik volgde en heeft voor mij daardoor leuke herinneringen. De betekenis van alle legday afbeeldingen en uitspraken waren voor mij in een klap duidelijk. 😉 Het BBP is prima thuis te doen, zolang je een fitnessmat hebt.

My Killerbody Motivation – Fajah Lourens

my killerbody motivation - fajah lourens

My Killerbody Motivation is van Fajah Lourens. Ik vind haar als persoon niet echt leuk, maar haar boek (en dan met name de krachtoefeningen) trok wel mijn interesse. Ik heb dit plan zo’n 2 maanden uitgeprobeerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik de oefeningen erg duidelijk vind en ze zijn goed te doen. Ook hierbij merk ik dat mijn spieren steeds meer aankunnen. Wat ik fijn vind, is dat MKM langzamer opbouwt dan bij het BBP van Kayla Itsines. Het is niet zo dat het makkelijk is, dat zeker niet. Na haar ‘legday’ kan je 3 dagen moeilijk zitten en opstaan, haha! Het zijn uitdagende oefeningen en erg leuk om te doen. Je kan alle oefeningen gewoon thuis doen, zolang je een fitnessmat hebt. Dankzij de oefeningen van MKM kan ik mij langzaamaan opdrukken!

Blogilates – Cassey Ho

de-leukste-bodyplans-blogilates-cassey-ho

Blogilates is een bekende fitness YouTuber. Ze heeft een Beginners work-out kalender en brengt daarnaast elke maand een nieuwe work-out kalender uit met een bepaald thema. Je kan alle oefeningen van haar kalender op haar YouTube kanaal zien, waardoor je goed kunt leren hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren. Ze gebruikt daarnaast geen gewichten maar alleen haar eigen lichaamsgewicht en geloof me, tijdens haar oefeningen voel je jouw spieren branden! Als je alleen bepaalde gedeeltes van je lichaam wil trainen, kun je ook losse video’s opzoeken om dit te doen. Ze is daarnaast super vrolijk en praat tijdens de work-outs tegen je, zodat je het toch vol kan blijven houden. Daarnaast heeft ze een eigen collectie van fitnessproducten en uitgebracht en groeit ze nog elke dag. Zeker waard om eens te kijken dus! Je kan al haar oefeningen gewoon thuis doen.

HIIT – Lucy Wyndham-Read

hiit - lucy wyndham read

Lucy is een personal trainer en net als bij Cassey kun je haar videos online bekijken op YouTube. Ze heeft verschillende videos en ook bij haar videos kun je zelf kijken welke delen van je lichaam je wil trainen of kun je een schema volgen. Al haar oefeningen zijn high intensity interval trainingen (HIIT), waardoor het extra goed is voor je lichaam. Ze is met name bekend geworden doordat ze de personal trainer van Anna Saccone Joly is. Ze maken dan ook regelmatig videos samen. Ook Lucy’s oefeningen kun je gewoon thuis doen.

Ik vind het leuk om van je te horen: Welk trainingsschema zou jij graag willen doen?

Delen:

10 Reacties

 1. 1 februari 2017 / 09:15

  Goede tips! Zelf vind ik vooral de work-out filmpjes van Blogilates heel fijn. Ze legt alles duidelijk uit, je kan lekker met haar mee doen en ze is ook altijd zo lekker vrolijk. Love it!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 februari 2017 / 20:22

   Jaa dat vind ik dus ook! <3

 2. 1 februari 2017 / 10:40

  wat een fijne tips ik doe nu kayla gecombineerd met de fitness workouts! liefs

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 februari 2017 / 20:22

   Oh wat knap! Ben je al lang bezig?

 3. 1 februari 2017 / 19:27

  Handig! Ik wil zoo graag nog wat kilootjes afvallen voor dat het weer zomer is:D

  • Eveline Fleur
   Auteur
   1 februari 2017 / 20:21

   Haha, nou ik zou zeggen kies een leuk schema uit. 😉 Summer bodies are made in winter. 😉

 4. 2 februari 2017 / 11:07

  Wow, dit vind ik een handig artikel. Ik wil al zo graag wat meer bewegen, workouts doen en dus gewoon zo snel mogelijk aan de slag gaan. Ook wil ik beginnen met wat gezonder eten, ik vind het alleen ZOO moeilijk. Daar komt ook bij dat ik bijna geen verschil zie bij mezelf, ook al eet ik gezond of ongezond. Maar ik ben al begonnen met meer bewegen, dus zo’n schema erbij zou zeker helemaal top zijn!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   2 februari 2017 / 16:48

   Dank je wel! Ik zou het ook lastiger vinden om meer te bewegen als ik niet echt verschil zou zien bij gezond of ongezond eten. (dat zou ik ook wel willen! haha) Maar het is wel zo dat het gewoon gezonder is om meer te bewegen en dat je er meer energie van krijgt! 🙂 Let me know als je er 1 gaat proberen, ik ben wel benieuwd! Xx

 5. 3 februari 2017 / 15:48

  Handig artikel! Ik zou wel eens het Bikini Body Plan van Kayla Itsines willen doen.
  En om even terug te komen op Fajah Lourens… ik vind haar als persoon ook niet echt leuk. In interviews kan ze best wel gemeen reageren. X

  • Eveline Fleur
   Auteur
   17 februari 2017 / 12:55

   Ja he, zo zonde! 🙂 Ik zou het BBP zeker eens proberen, echt leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?