De downside van bloggen

De downside van bloggen

Naast alle voordelen en het feit dat bloggen een hoop met mij doet, heeft bloggen helaas af en toe ook wat nadelen. Vandaag leek het me leuk deze een beetje toe te lichten en als je ook blogt ben ik benieuwd of jij hier ook tegenaan loopt.

Een beetje vreemd

Soms merk ik dat er mensen zijn die het een beetje vreemd vinden dat ik zo ontzettend veel plezier beleef aan het bloggen. Sommigen spreken openlijk uit dat ze het niks vinden als je het erover hebt, waardoor je snel uitgepraat bent over dit onderwerp. Anderen zeggen eigenlijk helemaal niks, ook niet als het ter sprake komt en je weet dat ze wel alles van je volgen en zien. Moeten ze zelf weten hoor, maar stiekem vind ik dat dan weer een beetje vreemd. 😉 Ik blijf in ieder geval gewoon doorgaan hoor, want ik word er ontzettend gelukkig van!

Copycats

Ze zeggen wel eens dat het een groot compliment is als mensen je nadoen of kopiëren, maar als designer en content creator vind ik dat echt not done. Ooit gehoord van copyright? Helaas gebeurt het ook dat er doodleuk dingen als opmaak, filters, menustructuren of onderwerpen worden gekopieerd of “overgenomen”, ook als er nog niets over geschreven is. Excuse me! Ik steek er al mijn vrije tijd in omdat ik het leuk vind en niet omdat het mijn bedrijf is, maar dat geeft iemand toch niet het recht om alles zomaar klakkeloos over te nemen? Ik denk goed en met liefde na over hoe ik bepaalde dingen wil doen en als dat dan gewoon wordt overgenomen vind ik dat echt heel kwalijk en niet kunnen. Wat vind jij hier nou van? Vind je het niet erg of totaal not done?

Deadlines gaan door

Deadlines en afspraken met bedrijven gaan altijd door, ook als er privé iets gebeurd waardoor je jezelf er even niet toe kan zetten. Ik zal er verder niet over in detail treden, want dat kan en wil ik hier niet, maar ik weet wel dat die deadlines op dat moment heel zwaar waren. Gelukkig zijn bedrijven de ergste niet en kon ik wat met ze regelen en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. <3 Langzaamaan begin ik alles weer een beetje op te pakken en kan ik weer genieten.

Te weinig tijd

Dan een iets luchtiger en vrolijker onderwerp. Als blogger heb je eigenlijk altijd te weinig tijd. Naast het schrijven van artikelen, moeten er foto’s gemaakt worden, je plugins worden bijgewerkt, je mail beantwoord, social media geüpdatet (ook al vind ik dit vooral leuk en zou ik dit toch wel doen) enzovoorts. Kortom, er komt zoveel bij kijken. En als je het allemaal heel goed wil doen (pietje precies hier) dan wil je dat je blog er mooi uitziet, het zo optimaal mogelijk is ingericht en eventueel extra dingen doen waar je nooit aan toekomt, zoals het maken van visitekaartjes, een nieuw blogthema uitzoeken, een freebie maken etc. En als je blog blijft groeien, neemt dit eigenlijk alleen maar toe. Maar goed ik klaag niet hoor (nou vooruit.. een beetje dan), maar ik zou het alsnog voor geen goud willen missen!

Ik ben erg benieuwd of je jezelf hierin herkent. Of misschien loop je wel tegen andere dingen aan?

Herken jij jezelf hierin?

Liefs, Eveline

Delen:

20 Reacties

 1. 31 juli 2018 / 19:32

  Het gebrek aan tijd herken ik wel. Soms zou ik nog véél meer tijd in mijn blog willen steken dan ik nu doe, maar helaas zit er maar 24 uur in één dag 😉 Copycats vind ik soms ook lastig. Ik vind het alleen maar leuk als mensen geïnspireerd zijn door een onderwerp en mij noemen als inspiratiebron, maar als iemand je hele opzet of schrijfstijl nadoet vind ik dat wat minder 😉 Gelukkig heeft bloggen verder vooral voordelen en krijg ik er ook bijna altijd positieve reacties op. Ik geniet in ieder geval nog elke dag van het bloggen 🙂

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 13:12

   Jaaa same here. Ik geniet er ook volop van en ik zou niet meer zonder kunnen! Volgens mij kan ik nog wel wat van jou leren wat betreft dingen plannen. Ik vind het echt knap dat jij elke dag wat online zet en met mooie foto’s erbij ook nog. 🙂 Als inspiratiebron genoemd worden is alleen maar erg mooi inderdaad, maar alles overnemen is niet fijn haha. 😉

 2. 1 augustus 2018 / 08:26

  Toen ik nog maar net begonnen was met bloggen liep ik tegen precies het zelfde aan. Ik merkte dat ik toen inderdaad veel te weinig tijd had en me vaak opgejaagd voelde. Dat heb ik nu niet meer, maar ik snap je punten allemaal wel heel goed.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 13:10

   Wat fijn dat je dat nu niet meer hebt. Ik zou het bloggen nooit willen missen, maar soms zijn deze dingen wel frustrerend. Misschien wel juist omdat ik het zo leuk vind. 🙂

 3. 1 augustus 2018 / 14:59

  Wat toevallig dat bij mij vandaag de voordelen van het bloggen artikel gepland stond! De nadelen heb ik ook zeker maar wegen gelukkig nog niet op tegen de voordelen. Van het te kort aan tijd snap ik helemaal.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:15

   Haha wat leuk! Te weinig tijd is een dingetje waar meer mensen last van hebben haha maar ja, zolang ik uberhaupt kan blijven bloggen ben ik helemaal bij. 😉

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:16

   Jaaa vervelend he!

 4. 3 augustus 2018 / 15:44

  Ik ken het gevoel helemaal! Het gebrek aan tijd is echt kak soms maar ik maak tijd ervoor want doe ik dat niet Laat ik dingen liggen. Vandaar dat ik heel gestructureerd plan! Dat werkt vaak wel. Ik heb laatst weer iemand aangesproken op copy cat gedrag ik kan daar zo boos om worden hè. Gelukkig was het goed afgelopen en had diegene de gekopieerde dingen verwijderd

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:19

   Wat knap zeg. Heb je tips? Wat goed dat je diegene er op hebt aangesproken trouwens!

 5. 10 augustus 2018 / 08:48

  Wat een eerlijk artikel. Copycats heb ik geen last van, nog nooit gemerkt dat iemand mijn onderwerpen of schrijfstijl overneemt… Hm dat wil misschien ook wat zeggen haha.
  Het gebrek aan tijd merk ik ook zeker, ik ben zelfs aan het overwegen om een dagje minder te gaan werken om meer tijd in onder andere mijn blog te kunnen steken. Je merkt vind ik wel heel erg hoe meer tijd en energie je erin stopt hoe meer interactie je ook uit je blog terugkrijgt..
  Ook dat mensen wat vreemd reageren kan ik me wel in vinden ja.. Eerst reageerde ik zelf dan ook altijd een beetje ontwijkend/wazig als het over mijn blog ging. Maar nu reageer ik voortaan vol eigen overtuiging en trots! Dat ben ik namelijk ook erop en zoals je zegt word ik er zelf gelukkig van!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:21

   Haha nee hoor, dat zal vast niks zeggen. 😉 Ik merk dat ook heel erg ja, hoe meer tijd ik er insteek hoe meer ik eruit haal. Ja dat is ook zo hoor, je mag er zeker trots op zijn!! Liefs

 6. 10 augustus 2018 / 14:22

  Leuk artikel! Ik kende je blog nog helemaal niet, maar wat een leuke artikelen schrijf je. 🙂
  Te weinig tijd herken ik heel goed. Ik run zelf mijn eigen bedrijf, blog daarnaast -ik doe mijn best om dagelijks een artikel te publiceren- en ben ook nog actief op Instagram. Kost toch altijd meer tijd dan dat je zou verwachten.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 13:04

   Bedankt voor je mooie compliment Kelly! Super leuk om te horen, en welkom trouwens. 😉 Je eigen bedrijf runnen, een blog en social media bijhouden lijkt me erg lastig allemaal goed te kunnen doen, of zo goed als dat je zou willen. Daar heb ik altijd wel een beetje last van haha. Zou fijn zijn als we de tijd af en toe kunnen pauzeren he, haha.

 7. 11 augustus 2018 / 15:17

  Heel erg mooi artikel! Ik vind het goed dat je hier zo openlijk over schrijft. Het puntje over te weinig tijd is echt mega herkenbaar. Ik studeer er nog naast en ik heb een bijbaantje en een vriend, dus dat is soms echt niet gemakkelijk te combineren!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 13:01

   Dank je wel, wat lief! Wat knap dat jij alles nog naast je studie en bijbaan doet en zo regelmatig kan uploaden. Petje af hoor! En inderdaad quality time met geliefden is ook belangrijk!

 8. 12 augustus 2018 / 19:09

  Ik herkende me hier wel in van een tijdje geleden ja. Maar ondertussen heb ik alles van me afgezet: wat mensen in m’n omgeving ervan vinden – I don’t care! Copycats? Ze gaan hun gang maar. Ik snap je frustratie, maar uiteindelijk zijn dit toch altijd de mensen die het niet gaan redden. Karma comes around 😉 Het enige vervelende vind ik nog steeds dat bedrijven zo slecht betalen. Vaak een maand of 2 maanden te laat. Dat is het enige waar ik me nog over kan opwinden. ZO onbeschoft vind ik dat!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:25

   Wat goed dat je dat zo van je af kan zetten. Ik maak me er nu ook niet meer druk om (afgezien van de copycats haha) maar ik denk wel dat je gelijk hebt. Ik geloof wel in karma. En dat bedrijven te laat betalen is inderdaad (op z’n zachts gezegd) niet netjes. 🙁

 9. 12 augustus 2018 / 20:16

  Wat een goed artikel en ik herken alles.. kopiëren en frustratie en weinig tijd is echt een nadeel van het bloggen. Mensen om mij heen zijn nu wel gewend dat ik blog maar mijn youtube blijven mensen soms vreemd vinden, hoe kan je nou zo kletsen tegen een camera?

  • Eveline Fleur
   Auteur
   14 augustus 2018 / 18:26

   Haha ja klopt. Ik moet zeggen dat ik dat zelf ook nog wel een beetje gek vind en ik het niet overal bij durf te pakken met vloggen haha. Maar ik vind het wel heel leuk als het eenmaal een leuke video is en je een mooi overzicht van de week hebt. Leuk voor later!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?