Kijktip: De dolende dertiger

de dolende dertiger marlijn weerdenburg

Twee weken geleden keken mijn vriend en ik per toeval naar ‘de dolende dertiger’ een programma met Marlijn Weerdenburg. Je kent haar misschien wel van het programma Danni Lowinski, wat ik overigens echt een super leuke serie vond. Ik was enorm blij dat ik de allereerste aflevering kon zien, want ik had toevallig diezelfde ochtend een interview over het programma gehoord en ik was toch wel erg benieuwd geworden. Dit is wat de npo over de dolende dertiger zegt:

In de zesdelige serie ‘Marlijn: de dolende dertiger’  zoekt Marlijn Weerdenburg naar antwoorden op de levensvragen van de dertigers van nu. In een persoonlijke ontdekkingstocht duikt ze in de wereld van haar leeftijdgenoten, die worstelen met keuzestress, issues in de liefde, kinderen en carrière, sociale media en zingeving.

Je zou kunnen zeggen: ze heeft het op haar 33ste helemaal voor elkaar. Marlijn is ontdekt als zangtalent,  is een veelbelovend actrice, en presenteert sinds kort ook televisieprogramma’s. Daarnaast heeft ze ook nog eens een rijk sociaal leven en vond ze kort geleden de grote liefde.

En toch worstelt Marlijn met belangrijke levensvragen. Ze voelt zich een dolende dertiger.  Maakt ze wel de goede keuzes? Moet ze niet ook  grote beslissingen nemen? Beter focussen in haar carrière, trouwen, een huis kopen? Wil ze eigenlijk wel kinderen, wanneer dan en wil ze met deze man oud worden? Of moet ze nog eerst op wereldreis? Ze wil alles.

Driekwart van de hoogopgeleide dertigers in Nederland kampt net als Marlijn met het dertigersdilemma.

De ware

In de allereerste aflevering gaat Marlijn op zoek naar de ware. Wat is nou ‘de ware’ en hoe vind je die eigenlijk? Omdat ik verhalen over daten altijd leuk vind, heb ik zitten smullen van die aflevering!

Gisteravond was de derde aflevering en ook deze hebben wij zitten (oké, liggen) kijken. Dit keer ging het over hoe sociale media, het internet en je smartphone je leven kunnen beheersen. Wanneer ben je bijvoorbeeld verslaafd? Marlijn gaat 48 uur offline, samen met 3FM radio dj Domien Verschuuren. Voor de liefhebber: Serena Verbon van beautylab komt ook in deze aflevering voor.

Het is goed om te beseffen hoe vaak je je telefoon er eigenlijk bij pakt. We zaten zelfs allebei met onze telefoon in onze handen tijdens de uitzending! Toch vind ik het zelf ook wel eens heerlijk om even geen telefoon te hebben, want ik kan soms echt gek worden van al die meldingen. Heb jij daar ook last van?

Over de serie

Helaas komen er maar 6 afleveringen uit, dus het is kort maar krachtig zullen we dan maar zeggen. 😉 Als je, net als ik, zelf nog geen dertig bent is het programma overigens nog steeds leuk om te kijken. Een dikke vette aanrader dus!

Wil je de gemiste afleveringen inhalen? Dan kun je de eerste drie afleveringen van de dolende dertiger terugkijken. De dolende dertiger is iedere dinsdag om 21.20 uur te zien op NPO 3.

Ik vind het leuk om van je te horen: Heb jij de dolende dertiger al gezien?

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?