De bezwering – Kelley Armstrong – Darkest Powers deel 1

Recensie: De Bezwering - Kelley Armstrong

De bezwering is deel 1 uit de Darkest Powers trilogie van Kelley Armstrong. De cover ziet het er erg mooi en mysterieus uit. Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan snel verder!

Waar andere kleine kinderen denkbeeldige vriendjes verzonnen, verzon Chloe denkbeeldige boemannen. In de kelder van haar ouderlijk huis kwam ze deze vaak tegen. De één bungelde achter de verwarming en de ander veranderde in as waarna er alleen tanden en ogen achterbleven..

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die iets heeft met vuur slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut.

De moeder van Chloe is omgekomen bij een auto ongeluk toen ze vijf was en haar vader zit vaak voor werk in het buitenland. Om deze reden is ze in het verleden vaak verhuisd maar nu ze naar de school voor de kunsten mag heeft ze met haar vader afgesproken dat ze altijd naar deze school mag blijven gaan, wat er ook gebeurt. Tante Lauren zorgt daarom voor Chloe en haar vader’s chauffeur rijdt haar elke dag naar school. Haar eerste schooldag verloopt alleen heel anders dan ze ooit had kunnen verwachten. Onderweg naar school steekt er onverwachts een klein jongetje de weg over en Chloe schreeuwt dat haar chauffeur moet stoppen. Nadat de auto met piepende banden tot stilstand is gekomen ziet ze het jongetje echter niet meer..

Eenmaal op school aangekomen wordt ze achterna gezeten door een agressieve conciërge met een gesmolten gezicht: een geest. Ze rent de hele school door en schreeuwt uit angst de hele boel bij elkaar. Haar leraren én tante Lauren denken dat er wat mis is, want je kunt ten slotte geen geesten zien. Op advies van de leraren wordt ze naar ‘Lyle House’ gestuurd waar jongeren met gedragsproblemen terecht komen. De artsen beloven Chloe dat ze daar maar één maand hoeft te blijven en dat ze daarna weer genezen is, maar al snel blijkt echter dat ze helemaal niet de intentie hebben om haar naar huis te sturen en krijgt ze de diagnose schizofrenie! Er gebeuren hele rare dingen in Lyle House en Chloe ontdekt dat ze niet de enige patient is met bovennatuurlijke krachten..

In het begin vond ik dat ‘de bezwering’ wat langzaam op gang kwam want er blijft nog een hoop onduidelijk terwijl er zulke rare dingen gebeuren. Wat is er met Chloe aan de hand? Kan ze echt geesten zien? Wat is Lyle House precies en wat doen ze daar? Gelukkig blijft het verhaal wél interessant genoeg om te blijven lezen en kon ik het boek écht niet wegleggen. Halverwege het boek komt de vaart er flink in en is het super spannend! Het eindigt ook met een enorme cliffhanger en het laat je geshockt achter. Gelukkig zijn er nog twee delen, dus kan je daarna lekker verder lezen!

Het boek is erg spannend en vermakelijk. Soms vond ik het wel heftig wat er allemaal gebeurde hoor. Ik kon me namelijk goed inbeelden hoe alles eruit zag dus ik heb er wel een aantal keer over gedroomd.. 😉 Sommige stukken zouden echt eng zijn als je dit zou verfilmen. (Ik hou namelijk echt niet van films met geesten!) Maar misschien ben ik wel gewoon een watje. 😉

Houd je van spannende boeken? Dan is de bezwering écht een must-read! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast een stukje lezen? Er staat een inkijkexemplaar op bol.com.

8,5

De Bezwering, Darkest Powers deel 1 | Kelley Armstrong
Moon | april 2010

Lees jij graag spannende boeken? Is er een spannend boek wat ik écht gelezen moet hebben?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?