Begonnen met koolhydraatarm eten

Begonnen met koolhydraatarm eten

Begin december ben ik gestart met koolhydraatarm eten. Het heet officieel een dieet, maar ik zie het meer als een lifestyle omdat het voornamelijk inhoud dat je ‘gewoon’ gezond eet op een manier dat lief is voor je lichaam. In mijn ogen ligt het qua gezonde manier van eten niet ver af van vegetarisch eten, alleen eet je hier wel vlees en vis.

Via de Insta van Marge (@itismarg) kwam ik erachter dat zij was afgevallen door gezond te eten en zich er heel goed bij voelde. We stuurden wat berichtjes over en weer en ik begreep dat zij dit bereikt had via een koolhydraatarm dieet van PuurFiguur. Omdat ik mijn zwangerschapskilo’s graag kwijt wilde begon ik mij in koolhydraatarm eten te verdiepen en besloot ik het ebook van PuurFiguur aan te schaffen. En ik heb daar totaal geen spijt van.

Hoe voel ik me?

Ik ben inmiddels ruim twee maanden verder en ben bijna 6 kilo kwijt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet mega strikt volg, maar meer als lijdraad gebruik bij een gezonde levensstijl. Met de feestdagen ertussen heb ik ook gewoon dingen gegeten die niet binnen een koolhydraatarm dieet passen, maar desondanks val ik nog steeds langzaam af. Als je het strikter zou volgen val je natuurlijk sneller af, maar dat hoeft voor mij niet. Het is ook niet erg als je af en toe een broodje eet, want het is koolhydraatarm en niet koolhydraatloos zeg maar. 😉 Maar het allerbelangrijkste is dat ik mij goed en energiek voel! Tijdens mijn werkdagen had ik altijd rond drie of vier uur een dipje. Deze dip komt natuurlijk doordat je suikerspiegel onstabiel is en in een piek of een dal zit. Sinds ik koolhydraatarm eet, heb ik deze dip helemaal niet meer en voel mij een stuk energieker. Ik ben dus heel blij dat ik hiermee ben begonnen en ik ga hier zeker mee door!

It’s all about balance baby

Overigens schijnt het ook heel goed te zijn voor het op orde brengen van je hormoonbalans. Ook dat is belangrijk, aangezien mijn hormonen nog steeds uit balans zijn sinds mijn zwangerschap. Eigenlijk daarvoor ook al, maar dat is een ander verhaal.. Met al deze gezonde voeding wil ik lief zijn voor mijn lichaam en hoop ik dat ik beter kan herstellen. Mét af en toe een kleine cheatmeal. 🙂

Wat eet ik dan zoal?

In de ochtend eet ik bijvoorbeeld een warm havermoutje met vers fruit en noten, of een lekkere dikke groene smoothie vol spinazie, avocado en nog meer goeds. Als lunch eet ik een zelf gemaakte soep van de avond ervoor (zoals wortelsoep), of een salade vol groente, noten en feta of mozzarella. Het avondeten kan ook van alles zijn. Een lekker soepje, vis met groenten, een volkoren wrap met kipnuggets, groenten en sla óf gebakken (zoete) aardappels met biefstuk en broccoli. Het is allemaal even lekker. Zeker wanneer je in het weekend meer tijd hebt en een ontbijtpannenkoek kan maken met blauwe bessen en kokosrasp. Verrukkelijk!

Het voelt totaal niet als een dieet en omdat ik mij er zo goed bij voel ben ik heel blij dat ik hiervoor heb gekozen. Het is sowieso interessant om je erin te verdiepen, want het is mega gezond en daarnaast heb je helemaal geen hongergevoel omdat je dus goede en vullende maaltijden eet. Love it! Wat eet jij?

Liefs Eveline

Delen:

10 Reacties

 1. 5 februari 2020 / 16:25

  Ik heb een tijdje intermittent fasting gedaan wat ook koolhydraatarm eten is en dat beviel best goed. Momenteel is het meer een handvat geworden waar ik af en toe op terugval en hoort het gewoon bij mijn levenstijl.

  • Eveline
   Auteur
   6 februari 2020 / 09:00

   Ohh daar heb ik wel van gehoord, maar ik weet niet alle ins en outs ervan. Wat fijn dat je het als handvat kan gebruiken en er op kan terugvallen wanneer dit nodig is!

 2. 5 februari 2020 / 20:36

  Wat goed dat je al een paar kilo`s kwijt bent. Ik heb net een blogpost ingepland met mijn mislukte dieetverhaal.

  • Eveline
   Auteur
   6 februari 2020 / 09:30

   Ja heel fijn! Maar het allerbelangrijkst: ik voel mij er onwijs goed bij en erg fit (ook mentaal). Wat balen dat je dieet mislukt is. Wie weet dat dit ook iets voor jou is? Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar je blogpost!

 3. 5 februari 2020 / 22:33

  Wat mega knap, veel succes! ik ga even het italiaanse boek van Sonja volgen en hopelijk voel ik mezelf dan wat minder opgeblazen.

  • Eveline
   Auteur
   6 februari 2020 / 09:43

   Bedankt meis! Ik heb haar boek even opgezocht, maar dat ziet er lekker uit zeg. Maar ik ben sowieso dol op italiaans eten hihi.

 4. 6 februari 2020 / 17:39

  Klinkt goed! Ik denk dat een methode / leeftstijl vinden die past bij wat je doet / hoe je denkt / wat je lekker vindt het aller belangrijkst is en dat dit ook de key is tot het volhouden ervan. Goed bezig!

 5. 7 februari 2020 / 17:31

  Wat ben jij goed bezig! HEt moet inderdaad echt een leefstijl worden. Het klinkt echt goed wat je eet.

 6. 3 maart 2020 / 17:57

  Jeetje het klinkt allemaal heel lekker en wat knap dat je al bent afgevallen! Het is zo belangrijk om een goede methode te vinden, die je zelf vol kan houden. Ik ben nog steeds zoekende.. Top artikel!

  Liefs
  X

  • Eveline
   Auteur
   5 maart 2020 / 13:24

   Dank je wel Fabienne, wat lief! En ik ben het helemaal met je eens. Het gaat erom dat je iets doet wat goed voelt en dat is voor iedereen weer anders. Ik hoop dat je je draai ook zal vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?