Recensie: Beauty en de boer – José Vriens

recensie beauty en de boer jose vriens omslagfoto

Ken je het programma Beauty en de nerd nog? Waarin de beauty een aantrekkelijke man wil maken van de nerd en de beauty op haar beurt weer wat van de nerd leert. Toen ik hoorde dat dit boek daarop was geïnspireerd en ook raakvlakken had met het programma Boer zoekt vrouw, was ik direct benieuwd. Dus toen ik te horen kreeg dat ik het boek ‘Beauty en de boer’ van José Vriens mocht recenseren werd ik natuurlijk ontzettend blij. 

De achterflap

Priscilla is een verwende jonge vrouw die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat haar hartje begeert. Ze verveelt zich echter vlug en heeft behoefte aan een uitdaging. Die dient zich al snel aan in de vorm van een nietsvermoedende boer. Met haar vriendin Samantha sluit ze een weddenschap af dat ze de boerenzoon binnen een korte tijd zo kan veranderen dat hij een aantrekkelijke man wordt die uiteraard volledig voor haar valt.

Helaas heeft het slachtoffer menselijke trekjes en heeft hij een iets ander idee over de gang van zaken. Als vervolgens Samantha zich ook niets meer van de door haar ingestelde normen aantrekt, staat haar leven binnen de kortste keren behoorlijk op zijn kop.

recensie beauty en de boer jose vriens op een tafel met bloemen

Priscilla is een verwend nest die bij het makelaarskantoor van haar vader werkt. Ze verslijt de ene na de andere man en gaat vaak stappen met haar beste (en enige) vriendin Samantha. Ze kent Samantha al haar hele leven en ze doen écht alles samen. Vaker in opdracht van Priscilla dan andersom overigens. Zo besluit Priscilla ook op een dag een weddenschap met haar af te sluiten. Ze moet de oncharmante boer met vettig haar en vieze kleding binnen 2 maanden omtoveren tot een lekker ding, zorgen dat hij verliefd op haar wordt en hem vervolgens dumpen.

Ze zet alles op alles om de nietsvermoedende Bart om te toveren tot een gewilde man. Ze gaat met hem naar de kapper, de opticien, verschillende kledingwinkels en zelfs naar de sportschool. Geheel tegen haar verwachting in merkt ze langzamerhand dat Bart best interessant is. Ze kan goed met hem praten en hij is ook nog eens grappig.

Wanneer ze merkt dat Samantha een eigen leven begint te leiden en steeds vaker “nee” tegen haar zegt moet ze enorm wennen. Wat gebeurt er toch allemaal? En wat is er toch aan de hand met Samantha en de privé chauffeur van haar vader? Waarom heeft ze toch het gevoel dat ze haar beste vriendin kwijt raakt?

Langzamerhand merkt ze dat Bart voor haar begint te vallen en begint hij een deel uit te maken van haar leven. Maar kan dit wel goed blijven gaan..?

beauty en de boer jose vriens binnenkant van het boek

In het begin had ik echt een hekel aan Priscilla omdat ze eigenlijk alles voor haar beste vriendin bepaalde en alleen maar aan zichzelf dacht. Daarnaast voelde ze zichzelf beter dan anderen en daar houd ik niet van. Later merk je wel dat ze groeit en volwassener wordt en dan leef je al snel met haar mee. Zelfs boer Bart was aandoenlijk om te lezen. Daarnaast kon je het verhaal van haar beste vriendin, en boer Bart ook goed volgen.

Ik vond dit boek ontzettend leuk om te lezen en had hem dan ook in twee dagen uit. Beauty en de boer is een heerlijk boek voor tussendoor!

8

Beauty en de boer | José Vriens
Ellessy | 2012

Ik vind het leuk om van je te horen: Wat voor boeken lees jij graag?

Bij deze wil ik Uitgeverij Ellessy bedanken voor het toesturen van dit recensie-exemplaar waardoor ik deze recensie heb kunnen schrijven.

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?