After 1: Hier begint alles – Anna Todd

After 1: Hier begint alles - Anna Todd recensie

Dankzij de winactie op adorablebooks.nl mocht ik de After serie van Anna Todd lezen. Dankbaar ben ik gelijk in After 1 begonnen en wow wat een verhaal.

After 1: Hier begint alles

Tessa Young heeft haar vriend en haar overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

Het boek gaat over Tessa Young, een net meisje dat journalistiek gaat studeren en daarvoor haar ouderlijk huis verlaat. Haar vriendje Noah kan pas het volgende jaar naar dezelfde universiteit dus die moet ze helaas thuis achterlaten. Eenmaal aangekomen op de campus wordt ze samen met Steph op een kamer geplaatst. Steph zit onder de tatoeages en piercings en ziet er voor Anna erg ruig uit. Haar moeder wil bezwaar gaan maken en haar dochter naar een andere kamer verhuizen zodat ze een kamer deelt met een netter meisje, maar Anna staat dit niet toe. Ze wil geen gedoe op haar eerste dag.

Tessa heeft net als haar moeder een vooroordeel over Steph vanwege haar verschijning en blote kledingkeuze. Daarnaast heeft Steph continu vrienden over de vloer. Zelfs jongens lopen zomaar hun kamer in en uit en dat is voor Tessa wel even wennen.
Één van die jongens is de brutale Hardin. Hij ziet er al net zo ruig uit als Steph. Zonder dat ze het wil voelt ze zich tot Hardin aangetrokken. Ze snapt er zelf niets van want hij is totaal niet haar type. Hardin vindt de preutse Tessa ook erg interessant en ondanks de vele ruzies kunnen ze niet bij elkaar vandaan blijven.

Tessa veranderd door Hardin van een preuts net meisje in een wild en seksueel actief meisje met veel zelfvertrouwen. De sexy seksscènes in het boek zijn zó uitgebreid omschreven dat de passie er vanaf spat. Dit vond ik erg mooi gedaan en het omschrijft goed hoe het is om je letterlijk en figuurlijk volledig aan iemand over te geven.
Ik zat te smullen van het drama dat tussen Tessa en Hardin afspeelt. Je weet nooit hoe het nu verder gaat en je leeft met Tessa mee. Wat ik mooi vind is dat je Hardin ook steeds beter leert kennen en zijn gedrag daardoor beter kan begrijpen. Je wordt zelf ook continu op het verkeerde been gezet. Eerst heb je een hekel aan Hardin, dan wordt je verliefd op hem en vervolgens mag je hem niet meer. Het einde bevat ook nog een schokkende wending die ik totaal niet zag aankomen. Het was net zo’n grote klap in het gezicht van Tessa als in die van mij..

Ik vond dit boek fantastisch om te lezen. Ondanks de dikte van het boek (528 pagina’s) leest het heerlijk weg. Daarnaast wilde ik toch nog even graag zeggen dat je je niet moet laten afschrikken door het feit dat Anna Todd haar verhaal heeft geïnspireerd op One Direction. Hier merk je niets van terug.

Ik kan nu al niet wachten om After 2 te lezen!

8,5

After 1: Hier begint alles | Anna Todd
Boekerij | maart 2015

Delen:

4 Reacties

 1. 10 maart 2016 / 18:00

  Wat cool dat je deze serie gewonnen hebt! Ik heb zo genoten van deze serie <3

  • Eveline Fleur
   10 maart 2016 / 20:03

   Dank je, dat vond ik ook!
   Wat een shock aan het einde van deel 1 zeg.. ik ben er nog niet overheen hoor haha. 😉 Ik ben nu in deel twee bezig. <3

 2. 10 maart 2016 / 20:51

  Ik wil ook graag gaan beginnen in deze serie, maar heb er nog geen tijd voor gehad. Het lijkt me wel een leuke serie, tof dat je hem hebt gewonnen!

  • Eveline Fleur
   11 april 2016 / 10:59

   Dank je wel! Ben je inmiddels al begonnen? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?