8 tips om je telefoon op te ruimen

telefoon opruimen tips

Zeg eens eerlijk: hoe vaak ruim jij je telefoon op en kijk je kritisch naar wat je er allemaal op hebt gezet? Je telefoon staat vast vol met verdwaalde apps die je ooit hebt geïnstalleerd en nieuwsbrieven die je nooit leest. Vandaag geef ik je maar liefst acht tips om je telefoon lekker op te ruimen.

Telefoon

Het is ook goed om te kijken naar je telefoon zelf. Bijvoorbeeld wanneer hij zwaar verouderd, traag of wellicht stuk is. Ik gebruik nog een iPhone 11 Pro Max, maar ik houd de optie voor een nieuwe iPhone wel open. Een nieuwe is sneller en heeft een betere camera. Met twee kleine kindjes thuis maak ik onwijs veel foto’s, dus een goede camera is een must! Een iPhone 13 abonnement klinkt dan wel erg aanlokkelijk. Met de leuke kleuren zit er altijd wat moois bij.

Apps
Verwijder apps die je niet meer gebruikt en sorteer je apps in handige mapjes op alfabetische volgorde. Dit zou er dan zou uit kunnen komen te zien: een mapje met de naam ‘bediening’, ‘blog’, ‘documenten’, ‘financieel’, ‘foto en film’ en ga zo maar door. Ik vind het heerlijk dat mijn apps maar op één pagina staan en ik niet hoeft te swipen voor meer.

Daarnaast is het ook handig om al je apps te updaten, mocht je telefoon dit niet automatisch doen.

Social media

Je social media opruimen is in mijn ogen altijd een goed idee. Zo heb ik laatst op Instagram goed gekeken naar de accounts die ik volgde. Accounts waar ik niet blij van werd, of wat alleen maar negatieve energie kostte, volg ik niet meer. Want waarom zou je accounts volgen waar je niets dan positiefs uithaalt?

E-mails

Verwijder oude mails, zoals verzendbevestigingen van jaren terug of nieuwsbrieven die je toch nooit meer leest. En schrijf je uit voor nieuwsbrieven die je niet direct nodig hebt. Dat geeft een hoop rust in je inbox!

Achtergrond
Verander de achtergrond op je telefoon. Je telefoon voelt weer als nieuw én je hebt weer iets leuks om naar te kijken. Pinterest staat vol mooi mooie achtergronden, zoals deze mooie foto met bloemen of deze canva achtige achtergrond, maar een leuke foto kan natuurlijk ook.

Hoesjes

Is je hoesje versleten, beschadigd of wil je het idee hebben dat je een nieuwe telefoon hebt zonder er een aan te schaffen? Kijk dan naar een leuk telefoonhoesje! Zelf vind ik de populaire hoesjes van Ideal of Sweden erg mooi.

Contacten

Het verwijderen van contactpersonen die al jaren in je telefoon staan, maar je nooit meer spreekt geeft mij een opgeruimd gevoel. Je zal je verbazen hoeveel mensen er onnodig in je telefoon ‘rondslingeren’.

Tabjes
Sinds de update van de iPhone zie je tegenwoordig hoeveel tabs je in je safari open kan hebben staan. Hoewel ik vaak een site opsla voor later en dus open laat staan, schrok ik toch van het aantal (261!). Wellicht een goed idee om hier eens kritisch naar te kijken, haha.

Ik schreef eerder artikelen over opruimen en minimalisme, zoals Declutter je leven: 15 dingen die je niet nodig hebt en 5 tips om je hoofd leeg te maken. Wellicht dat je daar nog leuke tips uit haalt!

Liefs Eveline

 

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?