5 tips voor een warme en gezellige keuken

5 tips voor een warme en gezellige keuken

Toen Albert en ik in ons nieuwe huis trokken hadden we allebei een helder idee over hoe onze keuken er uit zou moeten komen te zien. Een lichte, moderne keuken met voldoende opslag. Onze keuken is heel mooi licht en wit, maar het kan nog wel wat warmte gebruiken. Ik ging op onderzoek uit en geef je 5 tips voor een warme en gezellige keuken!

Albert en ik houden van luxe keukens. Onze keuken is dan ook van alle gemakken voorzien en ik ben er nog iedere dag heel blij mee. Je brengt er toch een groot deel van je dag door. En aan onze gezellige bar neem ik ook graag plaats. Lekker met een glaasje wijn, of om rustig te ontbijten. Toch zou ik nog extra warmte toe willen voegen. Maar wat kan je dan allemaal doen? Ik geef je 5 tips!

Houten elementen

houten elementen keuken

bron: pinterest

Hout heeft van nature een warme uitstraling. Een houten keuken is dan ook een makkelijke manier om warmte te creëren. Maar wat als je net als wij een strakke, witte keuken hebt? Dan kan je door het toevoegen van houten accessoires op een makkelijke manier warmte toevoegen. Op Pinterest deed ik leuke ideeën op, zoals het neerzetten van houten snijplanken of een houten wandplank voor aan de muur. Maar ook houten potjes of keukengerei zorgen voor die gezelligheid.

Planten

bron: pinterest

Planten zorgen voor een knus en schoon gevoel. Ze zitten bovendien in allerlei gezellige potjes, dus daar kan je lekker in variëren. Kies kleuren die bij je interieur passen en varieer in hoogte en plantsoort om het geheel nóg warmer te maken. Zoals je kan zien is bovenstaande keuken vrij wit en licht maar tóch gezellig.

Verf of muurtegels

bron: pinterest

Heb je eerdergenoemde tips al geprobeerd, maar ben je nog niet tevreden? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om je muren te verven. Heb je liever muurtegels (als je deze nog niet hebt) dan kan dit natuurlijk ook. Zelfs witte mozaïek tegels op een witte muur zorgen al voor meer warmte dan enkel een witte muur.

Decoratie

bron: pinterest

Decoratie is altijd goed natuurlijk. Voor decoratie kan je bijvoorbeeld denken aan kookboeken, een fruitmand, leuke keukendoeken, flessen wijn of likeur inclusief glaasjes of een lekkere handzeep. Bovenstaande decoratie vind ik er heel gezellig uitzien. Doordat alles samen staat op een rond houten dienblad vormt het direct één geheel. Love it! Voor muurdecoratie kan je overigens denken aan posters, schilderijen of wandplanken.

Nog aan het oriënteren?

keuken orientatie

bron: pinterest

Zit jij nog in de oriëntatiefase en heb je de luxe dat je nog een keuken kan uitzoeken? Neem bovenstaande tips dan mee in je overweging wanneer je een mooie keuken op maat laat maken. Er zijn in ieder geval genoeg stijlen waar je uit kan kiezen en je ziet tegenwoordig veel stijlcombinaties, zodat een keuken niet meer alleen modern óf landelijk is, maar modern landelijk. Super leuk in ieder geval wanneer alle opties nog open liggen. Ik weet dat ik er heel veel plezier aan heb beleefd!

Nog een tipje van mij: houd rekening met het opendraaien van de keukenkastjes ten opzichte van je vaatwasser bijvoorbeeld, zodat je bij het uitruimen van je vaatwasser direct je spullen kan opbergen, in plaats van dat je om een deurtje heen moet werken. Maar een goede keukenspecialist weet dit wel hoor.

Ik ben benieuwd welke stijl jouw keuken heeft en of je nog iets aan je keuken zou willen veranderen. Laat je het mij weten in de reacties? Dat vind ik leuk!

Ik vind het heerlijk om op Pinterest te struinen en doe er steeds meer mee. Wil je interieur inspiratie opdoen? Volg mij dan op Pinterest.

Liefs Eveline

in samenwerking met Tinello

Delen:

4 Reacties

  1. 19 december 2019 / 13:17

    Decoratie doet ook altijd enorm veel, hier moet ik zelf nog een beetje naar zoeken (in de keuken dan).

  2. 20 december 2019 / 11:40

    Ik ben erg blij met onze wart witte keuken inclusief fijne accessoires. Alleen nog ooit een nieuwe afzuigkap, deze is niet fijn werkend.

  3. 6 januari 2020 / 07:56

    Onze woning mist momenteel voornamelijk planten, daar ga ik dus binnenkort verandering in brengen ­čÖé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?