5 tips om ‘s ochtends minder tijd kwijt te zijn

5 tips om ‘s ochtends minder tijd kwijt te zijn

1. Leg je outfit klaar

Je kent het vast wel. Je weet niet wat je aan moet doen en staat als een zombie naar je kast te staren. Het gevolg: je hebt minder tijd om je klaar te maken of (nog erger) je hebt geen tijd om te ontbijten. Leg je outfit daarom de avond ervoor al klaar, zodat je geen waardevolle tijd kwijt bent aan het zoeken naar een perfecte outfit. Nog een pluspunt: je hebt hierdoor alle tijd om je outfit on point te maken!

2. Maak je lunch van tevoren

Om je ochtend nog wat makkelijker te maken is het fijn als je ’s morgens niet al te veel hoeft te doen en dus niet hoeft te haasten. Als je jouw lunch de avond ervoor al klaarmaakt heb je een hoop tijd over om de volgende ochtend wat langer te blijven liggen óf om nog even te relaxen met een kop thee voordat je weer aan de slag moet!

3. Pak je tas alvast in

Pak je tas alvast in zodat je in de ochtend niet nog op zoek hoeft te gaan naar spullen die je ineens niet meer kan vinden. Ik had mijn portemonnee toch op dat kastje gelegd? Je kent het wel (Tell me I’m not the only one ;)). Leg je laptoptas en de tassen van de kinderen klaar en je bent ‘s ochtends good to go. Vergeet niet je lunch nog in je tas te stoppen voordat je weggaat he.Dat is mij wel eens voorgekomen namelijk.

4. Controleer je uiterlijk

Voorkom dat je naar een klant moet met ‘chipped’ nagels of vet haar. Was je haar op tijd en haal de afgebladderde nagellak van je nagels af. Style je haren eventueel de avond ervoor en lak je nagels in een elegante kleur. Heb je haast en is je nagellak alleen bij de uiteindes een beetje afgebladderd? Knip je nagels dan kort, zodat de nagellak weer je gehele nagel bedekt. Zo ben jij klaar voor de dag!

Tip: Je weet van tevoren natuurlijk niet wanneer je nagellak los gaat laten. Daarom heb ik altijd een doosje nagellak remover pads in mijn tas zitten. Op die manier kan ik mijn nagellak altijd nog afhalen en zien mijn nagels er (op de momenten waarop het extra noodzakelijk is) altijd goed uit.

5. Zet je benodigde ontbijtspullen klaar

Ben je ’s morgens écht heel traag (of wil je gewoon langer in je bed blijven liggen) dan is dit een tip om te onthouden. Albert doet dit ’s avonds altijd (maar dan omdat hij graag snel naar zijn werk wil). Eet je bijvoorbeeld yoghurt met cruesli en fruit als ontbijt, zet dan alvast een kom, lepel, een eventueel schilmesje, fruit (tenzij het in de koelkast ligt), cruesli en een glas of beker klaar. Zo hoef je ’s morgens alleen alles samen te voegen en kun je aan je ontbijt beginnen. Dat is pas tijdwinst!

Ik vind het leuk om van je te horen: Wat is jouw snelle ochtend tip?

Liefs Eveline

Delen:

1 Reactie

  1. Missha
    20 oktober 2021 / 23:27

    Handige tips! Nu de winter langzamerheid aankomt heb ik wel even een motivatiekick nodig om ‘s ochtends op tijd uit bed te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?