5 tips om je hoofd leeg te maken

buiten wandelen

Ben je druk of voel jij je gestrest? Rust in je hoofd is ontzettend belangrijk, maar tegenwoordig razen we maar door. Daardoor is het weleens lastig om je hoofd koel te houden. Vandaag geef ik je vijf tips hoe jij je hoofd leeg kan maken, zónder de hulp van een digitaal scherm.

Lees een boek

Het lezen van een boek zorgt ervoor dat je jouw gedachten kan verzetten. Met een goed boek ben je op een andere plek zonder daadwerkelijk weg te gaan. Pak dat ene boek wat je altijd al hebt willen lezen of verdiep je in een onderwerp waar je graag meer over zou willen leren. Het maak niet uit of het een fysiek of luisterboek is. Alles telt.

Ga naar buiten

Iedereen weet wel dat het gezond is om naar buiten te gaan, maar als je veel aan je hoofd hebt is de kans groot dat je liever je lievelingsserie op Netflix wil bingen dan dat je de kou trotseert. Toch kan het heel fijn zijn om naar buiten te gaan. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de natuur of pak de fiets en verken je omgeving. Geloof me, de frisse lucht zal je goed doen!

Wolken kijken

Wie weet deed je het als kind ook al; lekker op je rug in het gras liggen kijken naar de wolken die voorbij schuiven. In de winter raad ik het niet aan om in het koude gras te gaan liggen, maar ook binnen kan je dit ontspannen ‘wolken kijken’ nabootsen. Als je in de buurt van een raam zo op je rug gaat liggen dat je de wolken nog steeds ziet, dan lig je goed. Zet je favoriete muziek aan en kijk naar de wolken die voorbij schuiven. Ik vond dit altijd heerlijk om mijn gedachten even op nul te zetten.

Ga vroeg naar bed

Heb je een rotdag gehad of ben je gewoon erg moe? Ga dan een keertje vroeg naar bed. En dan niet tv kijken of op je telefoon he, maar echt lekker onder de wol en dicht die ogen. 😉

Drink een kop thee

Drink een kop thee uit je lievelingsbeker en maak hem bewust klaar. Kies een lekker smaakje uit, voel hoe lekker warm de beker in je handen aanvoelt en neem een slokje. Voel hoe de thee je lichaam verwarmt en richting je buik zakt. Herhaal dit tot je thee op is. Na die laatste slok voel jij je een stuk ontspannener!

Wat doe jij graag om je hoofd leeg te maken?

Liefs Eveline

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?