5 spannende boeken om deze herfst te lezen

5 spannende boeken om deze herfst te lezen

De laatste tijd merk ik dat ik steeds meer spannende boeken toevoeg aan mijn wil-ik-ooit-lezen-lijstje. Zeker in de herfstige periode en regenachtige dagen die eraan zitten te komen heb ik de behoefte om wat spannends te lezen. Zoek jij nog een goed boek om deze herfst te lezen? Lees dan snel verder voor wat inspiratie.

1. De Fluisterman door Alex North

Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman. Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam.

2. One of us is lying door Karen McManus

Five students go to detention. Only four leave alive. Yale hopeful Bronwyn has never publicly broken a rule. Sports star Cooper only knows what he’s doing in the baseball diamond. Bad boy Nate is one misstep away from a life of crime. Prom queen Addy is holding together the cracks in her perfect life. And outsider Simon, creator of the notorious gossip app at Bayview High, won’t ever talk about any of them again. He dies 24 hours before he could post their deepest secrets online. Investigators conclude it’s no accident. All of them are suspects. Everyone has secrets, right? What really matters is how far you’ll go to protect them.

3. Home before dark door Riley Sager

“Hoe was het? Wonen in dat huis?”

Maggie Holt is aan dergelijke vragen gewend. Vijfentwintig jaar geleden verhuisden zij en haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een uitgestrekt Victoriaans landgoed in de bossen van Vermont. Ze brachten daar drie weken door voordat ze in het holst van de nacht vluchtten, een beproeving die Ewan later vertelde in een non-fictieboek genaamd House of Horrors. Zijn verhaal over spookachtige gebeurtenissen en ontmoetingen met kwaadaardige geesten werd een wereldwijd fenomeen, dat qua populariteit en scepsis wedijverde met The Amityville Horror.

Tegenwoordig is Maggie een restaurateur van oude huizen en te jong om zich een van de gebeurtenissen te herinneren die in haar vaders boek worden genoemd. Maar ze gelooft er ook geen woord van. Geesten bestaan ​​tenslotte niet. Wanneer Maggie Baneberry Hall erft na de dood van haar vader, keert ze terug om de plek te renoveren om het voor de verkoop gereed te maken. Maar haar thuiskomst is allesbehalve warm. Mensen uit het verleden, opgetekend in House of Horrors, loeren in de schaduw. En de lokale bevolking is niet blij dat hun kleine stadje berucht is geworden dankzij Maggies vader. Nog zenuwachtiger is Baneberry Hall zelf – een plek vol relikwieën uit een ander tijdperk die verwijzen naar een geschiedenis van duistere daden. Terwijl Maggie vreemde gebeurtenissen meemaakt, rechtstreeks uit het boek van haar vader, begint ze te geloven dat wat hij schreef meer feit was dan fictie.

4. Dodenwake door Stephen King

Stephen Kings Dodenwake wordt gezien als een van zijn engste boeken ooit.

Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven.
Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Stiekem ben ik al in dit boek begonnen en ik ben benieuwd hoe het verhaal verder zal ontvouwen. Het heeft namelijk een hele vreemde en spannende wending genomen. Ik weet in ieder geval wel alvast dat ik de film niet zal durven kijken hihi.

5. Sluit alle deuren door Riley Sager

In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag banger lijkt te worden. Jules doet haar angst af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt.

 

Welke van deze 5 boeken zou jij graag willen lezen?

Delen:

3 Reacties

 1. 28 september 2020 / 20:46

  Dodenwake, ben ik nu wel benieuwd naar geworden.. leuk dat je dit deelt!

  • Eveline
   Auteur
   31 oktober 2020 / 20:43

   Dank je wel Teddy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?