5 redenen waarom fietsen gezond is

waarom fietsen gezond is

De wind in je haren, een frisse neus en een veranderende omgeving. Fietsen is hartstikke goed voor je! Twijfel je of je de fiets wilt pakken? Ik geef je 5 redenen waarom fietsen zo gezond is.

1. Een goed humeur en minder stress

Fietsen is goed voor je humeur en doordat je omgeving steeds verandert stap je straks heerlijk ontspannen van je fiets af. Even weg van het drukke verkeer en toeterende automobilisten. Op de fiets kan je alles rustig in je opnemen. Vind je het te saai, dan kan je ook nog naar je favoriete artiest of een luisterboek luisteren. Hierdoor kom je volledig tot rust en ervaar je minder stress. Zet je volume dan niet te hard, zodat je het verkeer nog kan horen.

2. Je kan er direct mee beginnen

Fietsen is net als thuis sporten ontzettend laagdrempelig. Je haalt je fiets uit te schuur en je kan direct beginnen. Je hebt dus geen excuus meer om de fiets te laten staan. En dat is op de lange termijn weer goed voor je conditie en vetverbranding!

3. Het verbetert je conditie

Door te fietsen werk je aan een betere conditie. Je gebruikt niet alleen je voeten en benen, maar zet je hele lichaam aan het werk om in balans te blijven, kracht te zetten en te sturen. Een half uur per dag fietsen is al genoeg om je conditie te verbeteren. Bovendien kan je hierdoor steeds meer afstanden afleggen en wordt je te verkennen omgeving groter. Zo blijft het ook leuk en wordt het niet snel saai.

4. Het is goed voor je weerstand

Als je op de fiets zit, ben je lekker in de buitenlucht. Je haalt niet alleen een frisse neus, maar het heeft ook positieve invloed op je weerstand. Bovendien maak je vitamine D aan en voorkom je hiermee een tekort. Zo wordt je minder snel ziek dan familie, vrienden of collega’s die de fiets laten staan.

5. Je slaapt beter

Volgens onderzoek slaap je beter dan iedereen die niet fietst. Dit komt omdat je stressniveau lager is. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die gemiddeld 20 tot 30 minuten per dag fietsen, 50% minder tijd nodig hebben om in slaap te vallen. Frisse lucht en beweging op die goeie ouwe fiets is dus zo slecht nog niet!

Fiets jij graag? Zo ja, fiets je het liefst op een normale fiets, mountain bike of racefiets? Ik fiets het liefst op een normale fiets, maar een elektrische fiets staat als kersverse mama hoog op mijn wensenlijst! Een hippe fiets met lage opstap lijkt mij ook wel wat overigens.

Liefs Eveline

 

 

Delen:

8 Reacties

 1. 22 oktober 2019 / 12:02

  Als mijn werk dichterbij was zou ik ook gewoon op de fiets stappen, ik heb altijd ruim 16km moeten fietsen naar mijn school en dat was ook zeker goed voor me!

  • Eveline Fleur
   Auteur
   23 oktober 2019 / 08:30

   Oh ja naar school fietsen vond ik ook altijd lekker. Gezellig met vriendinnen of lekker alleen met muziek in mijn oren. Loved it!

 2. 22 oktober 2019 / 12:29

  Jaa ik ben gek op fietsen! Helaas is mijn werk te ver om op te fiets te gaan. Ik wil ook graag een electrische fiets, denk dat ik dan nog vaker de fiets pak.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   23 oktober 2019 / 08:31

   Oh jammer dat je niet kan fietsen, maar in de wintermaanden met regen en sneeuw natuurlijk niet zo erg. 😉 Ja dat idee heb ik dus ook met een elektrische fiets. Lijkt me heel relaxed!

 3. 23 oktober 2019 / 21:02

  Tegenwoordig pak ik eigenlijk altijd de “benenwagen” in plaats van de fiets. Ook voor afstanden die eigenlijk makkelijker te fietsen zijn, haha. Komt deels door vervelende achterom en deels door de platte band. Goed dat je me er aan herinnert om deze eens te fixen, want eigenlijk vind ik fietsen best lekker! Wel als het wat beter weer is als het even kan. 😉

  • Eveline Fleur
   Auteur
   24 oktober 2019 / 08:45

   Ja, ik fiets eigenlijk ook alleen als het lekker weer is hoor hihi. Maar de benenwagen is ook heel fijn inderdaad! Lekker om je hoofd mee leeg te maken. Ik kan helaas geen banden plakken, hihi, maar hopelijk kan je je band snel repareren! 😉

 4. 25 november 2019 / 09:42

  Ik heb toevallig een tijd geleden weer een fiets gekocht en ik ben er super blij mee. Twee fietsen zijn in de afgelopen jaren gestolen op het station (met slot en al) en ik was er een beetje klaar mee. Maar nu besef ik weer hoe fijn het is om toch een fiets te hebben. Ik deed heel veel lopend omdat ik geen rijbewijs heb, maar met een fiets gaat alles een stuk sneller.

  • Eveline
   Auteur
   28 november 2019 / 09:20

   Oh wat rot dat ze tot twee keer toe gestolen zijn zeg. Ik zou dan ook bang zijn dat een eventuele nieuwe fiets weer gestolen zou worden.. Maar inderdaad fietsen is wel heel erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?