5 dingen die ik aan de slaapkamer zou willen veranderen

Hunkemöller pyjama party

Onze slaapkamer is een plek waar ik goed tot rust kom, maar ik vind hem de laatste tijd erg saai ingericht. Ik zou de slaapkamer graag een make-over willen geven, zodat het meer sfeer uitstraalt. Vandaag leg ik uit wat ik allemaal wil veranderen.

Ik weet niet of het met nesteldrang te maken heeft, of gewoon met mijn liefde voor interieur en het gezellig maken van je huis in het algemeen.. Hoe dan ook, ik heb mij beperkt tot 5 dingen die ik graag aan de slaapkamer zou willen veranderen, zodat ik er nóg meer tot rust kan komen.

1. Een kleur op de muur

De basiskleuren die wij momenteel in de slaapkamer hebben zijn grijs en mintgroen. Met mijn liefde voor zachte pastelkleuren ben ik daar nog steeds heel blij mee. De muren in onze slaapkamer zijn echter volledig wit. Toen wij in ons nieuwbouwhuis trokken vonden Albert en ik dit juist lekker licht en fijn, maar tegenwoordig vind ik dit erg saai. Kleur kan namelijk zoveel sfeer aanbrengen!

Welke kleur ik op de muren zou willen weet ik nog niet, maar ik weet wel dat ik de muur waar ons bed tegenaan staat een kleur wil geven. Warme tinten passen erg mooi bij koele tinten, dus neig ik al snel naar een mooie zandkleur of een zachtroze kleur. Maar niet té roze dan, want daar maak ik Albert niet blij mee.. 😉

2. Decoratie aan de muur

Op de gekleurde muur wil ik dan ook muurdecoratie ophangen, want er hangt momenteel nog niets. Ik zit te denken aan een combinatie van inspirerende posters en foto’s van onze zwangerschapsshoot. En in de toekomst kunnen we daar foto’s van onze kleine dochter aan toevoegen. De combinatie van zwart/wit lijkt mij dan erg mooi op een gekleurde muur.

3. Dekbedovertrek en leuke kussens

interieur H&M home

een // twee // drie // vier

Een simpele manier om je slaapkamer op te frissen is natuurlijk om te wisselen van dekbedovertrek. Je bed ziet er direct anders uit dan je gewend bent en het kost weinig moeite. En het wisselen van je decoratieve kussens en een lekker dekentje zorgt natuurlijk ook voor een andere uitstraling. Zo vind ik bovenstaande kussens, sprei en dekbedovertrekken van de H&M Home echt super leuk. Ze hebben altijd zulke leuke dingen!

4. Een radiatorombouw

Een radiatorombouw staat al heel lang op onze wensenlijst, maar Albert en ik zijn allebei niet zo handig haha. Maar ik zou er dus graag een in onze slaapkamer willen hebben. Een ombouw ziet er niet alleen rustiger uit, maar je kan er ook nog gezellige decoratie op kwijt zoals kaarsen of een leuke plant. Hallo sfeer!

5. Een nieuw matras

En als je dan toch tot rust wil komen in de slaapkamer dan wil ik ook een nieuw matras. Onze matrassen vertonen namelijk na 2,5 jaar al kuilen in ons bed en dat vind ik persoonlijk heel slecht. En tijdens mijn zwangerschap slaapt een kuil al helemaal niet lekker. Ik heb destijds voor een medium matras gekozen en Albert voor een harde, maar zelfs Albert’s harde matras is ingedeukt. We zitten er dus aan te denken om onze matrassen te vervangen door een hard pocketvering matras, i.p.v. 1 medium en 1 hard traagschuim matras. Hebben jullie hier ervaring mee? Als je op internet kijkt kom je in ieder geval genoeg matrasaanbieders tegen, zoals Perfecthomeshop. We gaan ons zeker oriënteren, maar tips tegen kuilen zijn altijd welkom!

Dit zijn in ieder geval de 5 dingen die ik graag zou willen aanpassen. Wie weet dat er ooit een slaapkamer make-over online komt, maar eerst maar eens verder genieten van de laatste loodjes van de zwangerschap. 😉 Heb jij bepaalde plekken in huis die je graag een grote of kleine make-over zou willen geven? En welke kleuren heb jij in je slaapkamer? Let me know in de reacties, ik ben heel benieuwd! Wie weet doe ik nog wat inspiratie op.

Liefs Eveline

NIETS MISSEN? VOLG MIJ VIA BLOGLOVIN OF INSTAGRAM!

**

Delen:

3 Reacties

 1. 29 juni 2019 / 16:33

  Een betere plek om goed te investeren is er niet! Ik kan inmiddels echt niet zonder mijn traagschuim matras, vond het een dure aankoop, maar dan heb je gelukkig ook wat.

  • Eveline Fleur
   Auteur
   3 juli 2019 / 10:00

   Nou dat is het belangrijkst inderdaad! Een goede nachtrust op een fijn bed/matras is wel zo fijn. Niet dat je helemaal brak wakker wordt zeg maar.. 😉

 2. 14 november 2019 / 21:06

  Ik zat heel erg lang met een leeg stuk boven ons bed. Nu hebben we daar een mooie foto op canvas hangen van onze loveshoot van toen we 1 jaar getrouwd waren. Een combinatie van inspirerende foto’s en foto’s van jullie zwangerschapsstoot is ook leuk. Op zo’n manier kun je zo’n muurtje helemaal eigen en persoonlijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?